Lidská moč: hnojivo budoucnosti?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 175.130 (?), 3.12.2014 20:59
Dobrý večer. Úsměvná ale i zároveň poučná debata. Já osobně chodím močit na zahradu do předem stanovených prostor. Máme neoplocenou zahradu 5 000m a v horní části máme ničím nechráněnou ovocnou a zeleninovou část. To znamená, že na pozemek mají volný přístup prasata i srnčí zvěř. V začátcích jsem pojal podezření, že pach moče odpuzuje tyto zahradní škůdce. S odstupem času vím, že moč odpuzuje zvěř a tím pádem obdělávaná část zahrady je chráněná. Ke "značkování" vedu u naše vnuky. Vyzkoušejte. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 7.12.2014 11:10
Pani Saffronio, slo mi predevsim o to, ze mocovina, ktera je podstatnou slozkou moci, neni v zadnem pripade nejakym zazracnym hnojivem. Vase 'konstrukcni napady' jsou jen dusledkem mylneho predpokladu. Ani detska moc neni zazracnym hnojivem a male ci mensi deti bych pomylenymi experimenty nestresoval ani okrajove. Zrejme patrite k tem, kteri netusi, ze mocovina se bezne prodava, doporucuji tedy zakoupit a jeji 'zazracne' vlastnosti vyzkouset. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 7.12.2014 13:40
"Kromě základních živin obsahuje stimulační látky příznivě ovlivňující růst rostlin."... O jake stimulacni latky se konkretne jedna? Kupovani mocoviny za plytvani urcite nepovazuji a to z mnoha duvodu (hygiena, skladovani, potreba ci nutnost mit v danou chvili pozadovane mnozstvi). Nad malym deckem na nocniku bych urcite nestal, abych pak hned bezel 'zalit' cerstve vysazenou tresen. Mam na kraji dvora na zpevnene plose cca 1,5 m3 pilin, rozhodne nemam v umyslu je kompostovat pomoci močůvky a cely rok kolem toho chodit, nehlede na to, ze si pobliz hraji deti. Jako rychle pusobici hnojivo je (mimo kanadskych boruvek) daleko vhodnejsi ledek vapenaty (rovnez levny obdobne jako mocovina). J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 7.12.2014 15:57
Pane Tondo, jaka Vy pouzivate hnojiva? J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|