Borovicové jehličí jako hnojivo

Vladislav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 192.79 (?)
7.4.2013 21:45

Děkují za hezké příspěvky o využití jehličí. Myslím, že s tím hnojením jsem to trošku přehnal. Používám toto jehličí jako nutné zlo při úklidu zahrady. Domnívám se, že borovicové jehlíčí je příznivější než smrkové.  Vladislav

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Vladislav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 192.79 (?), 5.4.2013 13:24, zobrazeno: 12043x

Mám na zahradě starou borovici černou, která každoročně shazuje velké množství jehličí. Já toto jehličí používám jako hnojivo, které na jaře zaryjí na záhon. Nemám s tím problém, rostlinám to nevadí. Má někdo s tím podobné zkušeností.      Zdraví Vladislav  

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 5.4.2013 14:53

Borovicové jehličí obsahuje hodně pryskyřice a tak s ním zatápíme v krbu nebo v kotli. Smrkové jehličí pokud vypadá z chvojí sundaného ze záhonů na jaře dávám do kompostu. Z borovice jsem to nikdy nezkoušela, ale to smrkové se v kompostu rozloží jako nic. Záleží jakou máte půdu co na záhonech pěstujete, ale ve větším množství bych to asi nedělala.  Mě pod borovicí nechce téměř nic růst a v zahradnictví mi řekli že vylučuje pryskyřici a většina rostlin to nemá ráda.

host - 220.186 (?), 5.4.2013 14:58

Borovicové jehličí ze sousedovy maxiborovice normálně dávám do kompostu, ale minulý podzim už nebylo kam a tak jsem také část zaryla na záhon. Co to udělá, teprve uvidím.  Lída

Bohuna - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 232.70 (?), 5.4.2013 15:23

Jehličí z borovice dávám pod rododendrony, tůje, cypříšky, k hortenziím, borůvkám, magnolii a bobkovišni. Okolo okrasných keřů kde mám mulčovací kůrů je také přidávám. S posekanou trávou ktérou mulčuji záhony a ovocné stromy se dostane jen drobek do země. Nikdy jsem je nezarývala. Nevím jestli by zemina pro zeleninu nebyla moc kyselá. U plotu mám štěpku a tam také přidávám.

Vladislav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 192.79 (?), 7.4.2013 21:45

Děkují za hezké příspěvky o využití jehličí. Myslím, že s tím hnojením jsem to trošku přehnal. Používám toto jehličí jako nutné zlo při úklidu zahrady. Domnívám se, že borovicové jehlíčí je příznivější než smrkové.  Vladislav

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz