Poupata gladiolů zaschnou a nerozvinou se

host - 64.226 (?)
24.8.2011 8:19
Dobrý den mám na zahrádce stejné potíže. Zasadila jsem asi 150 mečíků a žádný květ klasy úplně zaschlé. Nevím jestli je lepší mečíky vyhodit a koupit nové, to jsem už udělala z části na jaře, ale mečíky stejně zaschly, možná je to také tím, že je sadím co druhý rok na stejné místo. Pokud je to napadení třásněnkou, jak mám postupovat již teď na podzim, aby se nemoc mečíků příští rok neobjevila
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 66.105 (?), 12.9.2010 10:06

Pokud nechcete používat chemikálie, cibule v zimě dobře oloupejte (zničit odpad) a v květnu je zasaďte dostatečně hluboko. Pokud je nad cibulí 10cm zeminy, třásněnky to nepřežijí. Cibuli to nevadí.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 12.9.2010 13:40

mecikum nastesti rozumim, proto s Vami nesouhlasim-za prve maji gladioly hlizu, ale to je ted jedno, trasnenky na podzim dokonce zalezaji pod slupky a tam prezivaji behem zimy a samozrejme saji hlizy, pokud by tedy skutecne neprezily-tak kde se dalsi rok tedy vezmou??!-u nas neprezivaji zimu a trasnenka mecikova zije zasadne na mecikach... takze tim, ze se hlizy zahrnou zemi tak tim ji urcite nezabijete!

host - 64.226 (?), 24.8.2011 8:19
Dobrý den mám na zahrádce stejné potíže. Zasadila jsem asi 150 mečíků a žádný květ klasy úplně zaschlé. Nevím jestli je lepší mečíky vyhodit a koupit nové, to jsem už udělala z části na jaře, ale mečíky stejně zaschly, možná je to také tím, že je sadím co druhý rok na stejné místo. Pokud je to napadení třásněnkou, jak mám postupovat již teď na podzim, aby se nemoc mečíků příští rok neobjevila

host - 176.163 (?), 25.7.2012 21:11

já na podzim mečíky vyryju odstřihnu listy kousek nad hlízou odstraním opatrně kořeny i brut nechám krátce zaschnout. Vložím hlízy po několika kusech do síťovaného pytle od cibule. Mečíky ponořím do připraveného roztoku postřiku proti třásněnce nechám je tam louhovat asi 15-20 minut potom pověsím na šňůru nechám okapat potom rozložím na lísku důkladně usuším a uskladním na jaře očistím vysadím. Ošetřuji dvakrát až třikrát za podle počasí postřiky měním. Pokud je sucho a teplo třásněnka se vyskytuje více. Mám zkušenost, že napadá víc mečíky s hladkým květem ty hodně zkadeřené tolik netrpí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz