mé jiřiny
|
|
|
|
host - 41.2 (?) 18.11.2008 15:39
Mně se nejvíce líbí jiřinky nízké, truhlíkové. Asi před dvěmi lety jsem koupila v květináči kvetoucí oranžovou jiřinku a když jsem ji přesadila do velké mísy, celou ji zarostla, byly to desítky květů, nádhera. Ale od té doby se mi nedaří jiřinky takto přivést do květu, i když hlízek přibývá, květů je málo a jakob y poupata zahnívala, nerozvinou se. Už jsem vyzkoušela sázet je po trsech i jednotlivě po jedné hlíze, tak hezké už nikdy nebyly. Nemůžu se dopídit, co dělám špatně, nejsem si ani jistá, zda trsy trhat, kdy a jak o ně pečovat, má s tím někdo zkušenosti? Děkuji Veruna
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.2 (?), 18.11.2008 15:39
Mně se nejvíce líbí jiřinky nízké, truhlíkové. Asi před dvěmi lety jsem koupila v květináči kvetoucí oranžovou jiřinku a když jsem ji přesadila do velké mísy, celou ji zarostla, byly to desítky květů, nádhera. Ale od té doby se mi nedaří jiřinky takto přivést do květu, i když hlízek přibývá, květů je málo a jakob y poupata zahnívala, nerozvinou se. Už jsem vyzkoušela sázet je po trsech i jednotlivě po jedné hlíze, tak hezké už nikdy nebyly. Nemůžu se dopídit, co dělám špatně, nejsem si ani jistá, zda trsy trhat, kdy a jak o ně pečovat, má s tím někdo zkušenosti? Děkuji Veruna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.2 (?), 19.11.2008 16:36
Děkuji oběma hostům za jejich názory. Jiřinky pěstuji na slunci, ale půda je pravda trochu jílovitá, přidávám k nim přírodní hnojivo - tedy trochu kravince nebo kobylince, asi to není dobře. Zkusím přihnojit tím vápencem, nevím jestli můžu přidat rašelinu. Každopádne jsem ráda za názor, že se mají rozdělovat hlízy, nebyla jsem si v tom jistá. Děkuji. Veruna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|