Já to dělám přesně tak - hlízy zasadím do květináčů a pro zmrzlých zasadím ven už narašené. Alé hlíza by měla opustit tak do týdne, 14-ti dnů. Tak z té Vaší už asi nic nebude, zřejmě bude uhnilá. Daniela
Má sousedka je sazela 30.3. Namítal jsem, že je to brzy, ale ona mi řekla, ze je sází každý rok 6 týdnů před zmrzlými. Zatím vždy vyrostly a kvetly. Já osobně bych raději počkal alespon na začátek května.
Já jsem je letos oproti loňsku vysadila už teď. Zjistila jsem, že jsou všechny již narašené, tak co s nimi. Ztaím ještě nevylezly na povrch, až se tak stane, mohu je na noc přikrývat květináčem... Pokud se mi to osvědčí, budu to tak praktikovat i v příštích letech... Miky
Taky se mi líbí. Ale bohužel, chtěla jsem být ještě chytřejší a dala jsem hlízu do květináče a chtěla rychlit. Tak je květináč s námi v kuchyni už asi 7 týdnů, lehce zalévám... a nic (?).
Já to dělám přesně tak - hlízy zasadím do květináčů a pro zmrzlých zasadím ven už narašené. Alé hlíza by měla opustit tak do týdne, 14-ti dnů. Tak z té Vaší už asi nic nebude, zřejmě bude uhnilá. Daniela
Já sázím jiřiny podle počasí. Letos je teplé jaro a tak už jsou pod zemí. Sázím je každým rokem tak měsíc před zmrzlíky a nikdy mi nezmrzly. Zdravím - Daniela.