taham na drotenke na 3 poschodia 60-120-180, takze pri zapestovani "vhodne" vyhony v lete neskracujem ale vyviazem ich ako nove ramena pripadne predlzenie ramien. Ked som kiwi sadil malo uz tri vyhony, takze dva som pouzil ako kordony (ramena) prveho poschodia a treti kolmo hore na dalsie poschodie. V zime som ich o 1/3 zakratil a na jar nasledujuceho roka na ramenach vybral posledne vyhony ako pokracovanie a na kolmo rastucom vyhone posledne tri, zase do stran a hore.
Opelovac sa striha rovnako ale kedze ide iba o kvet, drzim ho iba na kratko, to je 3 poschodia s 2m kordodmi iba na jednu stranu.
Plodný obrast nechávam volne vysiet, ziadne vyvazovanie ako pri viniči nie je potrebné kedze sa v lete aj tak zakracuje na 5-6 listov resp. za poslednym plodom.
Ak kiwi rychlo rastie da sa nastrihnut uz koncom maja. Bocny obrast kt. stihne do konca leta vyrasit sa da pouzit ako zaklad bud. kordonov alebo plodnych taznov. Moje skusenosti su, ze aj takýto neskoro naraseny tazen je schopný nasledujucu jar zakvitnut. Jedine riziko je, ze pokial rast nebude dostatocne rýchly, drevo do zimy nevyzrie a takto neskoro narasene tazne vymrzaju.