Nerostoucí citroník
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.136 (?), 6.3.2008 9:10, zobrazeno: 9822x
Dobrý den, pěstuji již rok citroník. V létě mi jej bohužel napadla nějaká malá svině, přisálo se to zespod na listy a sálo to šťávu, odstranil sem ji doporučeným postřikem, jenže od té doby rostlina vypadá vybledle a co nechápu, tak je to, že stále de do květu, ale nové listy vůbec neraší, viz foto na: http://img98.imageshack.us/my.php?image=1003519is3.jpg
Prosím poraďte co s tím, stále ty výhonky likviduju, ale opakuje se to pořád dokola, nevím co je špatně.. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.3 (?), 6.3.2008 10:30
... říká se, že pokud má rostlina nakahánku tak vykvete, ale samozřejmě to neplatí vždy, které výhony likvidujete, když píšete, že Vám nepřirůstá?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.136 (?), 13.3.2008 22:15
Citroník jsem v létě přesazoval. Výhonky jsou tam zase:(prosím poraďte, už vážně nevím.. Myslíte že by pomohl radikálnější řez? Tady je foto s dalšími výhonky, je trochu rozmazané. http://img138.imageshack.us/my.php?image=1003525jl7.jpg
Děkuji za radu
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.136 (?), 13.3.2008 22:10
Likviduji výhonky květů, jsou na fotce. Před týdnem jsem je utrhl a jsou tam zas, asi skusím radikálnější řez, už opravdu nevím..
|
|
|
|
|
|
|
host - 74.31 (?), 13.4.2008 21:42
Citroník zřejmě zajde.Měl jsem podobný problém s mandarinkou a nepomohlo nic.Zkusil bych zkrátit asi o polovinu až dvě třetiny(musí zůstat nějaké listy),vyndat z květináče, vyklepat kořeny, zakrátit je nůžkama, namočit kořeny do slabě růžového hypermanganu tak na 30min.Je to kromě dezinfekce i kořenový stimulátor.Zasadit do propařené zeminy(nebo převařené) pro citrusy, dát do tepla min.25stupňů.A věřit v zázrak.Jo ještě pozor na roztoče svilušky! Poznají se při rosení drobnými pavučinkami v paždích listů.Pomáhá jedině OMITE a NISSORUN, lépe obojí v balení SVILUSTOP.Nic jiného nemá cenu riskovat, vše zničí během 14 dnů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.122 (?), 17.4.2008 2:14
Já bych ho zkusil nechat a nestříhat. Snad se vzpamatuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.169 (?), 17.4.2008 8:04
Malinko tomu rozumím, pěstuji citrusy přes 25 let. Tak zkusím poradit. Především si rozdělejte kýbl roztoku proti puklicím (poupáíte v hobbymarketu). Vyjměte rostlinu z květináče a ponořte nejdříve listy a kmínek na 12hod! do roztoku. Pak rostlinu obrattě a ponořte kořeny na 12 hod! Opět si v hobbymarketu kupte pytlík připraveného substrátu pro citrusy a nový kětináč (preferuji plastové) ten starý vyhodte. Přesadte rostlinu dejte jí pokud možno ven (min. až do konce září) a v intervalu 14 dní hnojte v zálivce libovolným hnojivem (ovšem že jenom přes léto, v zimě nehnojit).
Nestříhejte, netrhejte to co Vám připadá jako květy. Často to jsou květy na konci budoucí nové větvičky. Stačí takto?
Martin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|