hurmikaki, tomel japonský



host - 218.176 (?) 
29.2.2008 16:05, zobrazeno: 186402x

S pestovaním tohoto ovocia mám veľmi doré skúsenosti, aké skúsenosti máte Vy?

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 114.123 (?), 13.4.2008 7:36

Zatial žiadne. Konečne sa mi podarilo získať rastlinku a po (dúfam že úspešnom prezimovaní v pivnici - tak mi radil pestovatel) som ju zasadila na trvalé miesto. Puky už má naliate. Strašne sa na stromček teším - bol to môj dlhoročný sen

   
host - 217.129 (?), 5.8.2008 22:19

ja mam strom 2 rok ale zatiaľ sa len formuje. Ma nadherne zelene listy, obrovske, neviem ako dosiahnem aby z toho bol strom, zatiaľ to pšťam dohora, za rok snád, ak nezmrzne - podarí sa z neho vyformovať strom. Vraj len 5,6 rčn dáva úrodu.

      
marusin - (4) - 227.235 (?), 21.2.2017 20:27

Hurmikaki/tomel/množím už dlhé roky.Úroda po 5,6rokoch je len na stromoch dovážaných... Na fotke je úroda na trojročnom stromčeku


         
marusin - (4) - 227.235 (?), 21.2.2017 21:27

Každý rok je veľká úroda.


            
Talian - (45) - 1.213 (?), 11.4.2017 13:20

No po takýchto zimách ako bola aj na juhu Slovenska vydržia iba odolné hybridy, alebo viržínky... Zatiaľ sú mrtvé Sheng, Korea, Kostata, Bulhar,pol stromu zmrznutého u Buyu, Nishimuri,Hiratane, bez poškodenia Rosijanka, Gora,Tam-Kam, Prok a v kvetináčoch -garážové... tak poprosím ostatných o zrekapitulovanie zimy 2016-17...

               
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 11.4.2017 17:48

Mně zmrznul Dunaj na D. lotus v SZ Bulharsku v mírně chráněné poloze, přestože byl obalen (-22 st.). Sazenice nebyla moc silná. Podnož možná ožije a půjde přeroubovat.

            
host - 251.129 (?), 11.4.2017 18:38

úroda je to pěkná, taky mě pěkně plodí, bohužel mě nechutná, zajímalo by mě jakou mají chuť ty Vaše tomely? Nebo se nějak zpracovávají po sklizni aby to bylo poživatelné?

               
Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2261) - 91.93 (?), 11.4.2017 21:00

Pokud to byl dotaz na Dunaj, nechávám je na stromku lehce namrznout a pak po otrhání týden odležet v chladu. Pak jsou příjemně medové. Jinak jsou trpké, prakticky nejedlé.

                  
Talian - (45) - 1.213 (?), 13.4.2017 7:22
Odporúča sa aj dať kaki spolu s jablkami do ig. sačku a tam nechať zmäknúť a dozrieť. Má sa konzumovať až je makký. Jedná sa o takzvané trpé odrody. Netrpké sa dajú konzumovať podobne ako jablká-konzistencie ako komu chutí-od tvrdej po mäkkú..
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika