Vajíčka bez skořápky

Alenica - (21) - 8.22 (?)
8.11.2010 10:20

Děkuji Vám všem za rady. Plastin dávám do brambor a ještě vitamíny a nerostné látky v prášku pro slepice. Do vody jim dávám taky vitamíny a nerostné látky kapalné. Na zemi mají rozdrcené skořápky.Písek taky mají. Denně jim dávám brambory se šrotem- kukuřice.+ pšenice. Na noc zrno, kukuřici a granule pro nosnice. Myslím, že je překrmuji, nemám vynechat granule? Protože každý den je pořád vajíčko a oni asi nestačí vytvořit tu skořápku. Chtěla bych, aby si chvíli odpočinuly. Zabila jsem jednu červenou a střeva měla normální, ale u nich bílé kudrdlinky- hodně.Nevím co to bylo -asi tuk? Byla plná vajec a konečník úplně vyplačený ven(proto jsem ji zabila). Asi budu jednu po druhé zavírat do králikárny, abych zjistila, která nese postřebky.Nebo co by jste mně poradili?  Děkuji Alena

tak dnes tj. 14.3.2011 jsem konečně zabila tu slepici, která nesla ty postřepky, měla v sobě 7  pěkných vajec v blance a spoustu drobných.  Asi měla nějakou poruchu, že nedovedla utvořit skořábku, protože to tam měla takové divné. alena

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Alenica - (21) - 35.122 (?), 19.10.2010 9:57, zobrazeno: 40977x

Mám problém, prosím poraďte. Mám 9 slepic již 2 roky. Nesly po celou dobu bez odpočívání (pouze 2 slepice vloni na podzim odpočívaly-nesnáčely, ale pouze14 dní). Každý den mám 8-9 vajec. A nyní již asi měsíc ráno v kurníku je na zemi 1 červené vejce bez skořápky v bláně a 1 vejce holé bez ničeho.Ještě po celou dobu mají vitamíny pro slepice, zrní, brambory, i kukuřici a řepu a jsou ve veliké zahradě, takže zeleného mají dost a nahrabou si. Sousedka mně říkla, že je překrmuji, když mně pořád snáší. Nejsou vysílené, protože mívám i vajíčka se 2 žloutky. Prosím poraďte mi někdo co s tím, aby udržely vajíčko a snášely do hnízda (6 budek). Jsem začátečník, nikdy jsem nic nechovala a těch vajíček na zemi je škoda.

Děkuji Alena

host - 183.242 (?), 19.10.2010 13:30

Vápník, otlučenou omítku a písek. Elena

host - 209.51 (?), 20.10.2010 11:48

Pozor, dvoužloutková vejce nejsou důkazem zdraví slepice, je to spíš funkční porucha. Vejce bez skořápky znamenají nedostatek především vápníku, někdy i fosforu a vitaminu D. Ale pokud máte slepičky nosné hybridy,  budou už na konci svého produktivního období, přece jen dva roky téměř nepřetržité snášky prostě vyústí v různé vady a poruchy metabolismu. Řekla bych, že bezskořápková vejce nesou stále stejné dvě slepice, ovšem vypátrat je je trochu problém. Chovatelé mívají hnízda se sklopnou přední stěnou, která slepici zavře, takže se dá identifikovat každé vejce, ale to by znamenalo je postavit a pak několikrát během dne kontrolovat a slepice vypustit.

host - 185.138 (?), 21.10.2010 18:58
Vápník, nejsnáze seženete mletý vápenec, používá se pro zlepšení půdy.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 32.4 (?), 21.10.2010 20:39

Paní Alenko, předpokládám, že jim dáváte zobat drcené skořápky a přesto nacházíte pastřebky. V tom případě byste mohla zkusit koupit v prodejně s krmením pro psy, kočky, ptáky a podobně pytlík Plastinu. Prodává se jak jeden kilogram, tak i více kilogramové balení. Jeden kilogram pro 9 slepic Vám vydrží hodně dlouho a možná další už ani nebudete potřebovat. Kilogramový pytlík stojí okolo 30 Kč. Za vyzkoušení to stojí. Plastin doplní minerální látky do krmné dávky. Má vysoký obsah vápníku a stopových prvků. 

Složení: uhličitan vápenatý 83,03%,dihydrogen a hydrogenfosforečnan vápenatý monohydrát 7,5%,uhličitan hořečnatovápenatý 6,90%,síran železnatý 1,56%, oxid železitý 0,50%

Alenica - (21) - 8.22 (?), 8.11.2010 10:20

Děkuji Vám všem za rady. Plastin dávám do brambor a ještě vitamíny a nerostné látky v prášku pro slepice. Do vody jim dávám taky vitamíny a nerostné látky kapalné. Na zemi mají rozdrcené skořápky.Písek taky mají. Denně jim dávám brambory se šrotem- kukuřice.+ pšenice. Na noc zrno, kukuřici a granule pro nosnice. Myslím, že je překrmuji, nemám vynechat granule? Protože každý den je pořád vajíčko a oni asi nestačí vytvořit tu skořápku. Chtěla bych, aby si chvíli odpočinuly. Zabila jsem jednu červenou a střeva měla normální, ale u nich bílé kudrdlinky- hodně.Nevím co to bylo -asi tuk? Byla plná vajec a konečník úplně vyplačený ven(proto jsem ji zabila). Asi budu jednu po druhé zavírat do králikárny, abych zjistila, která nese postřebky.Nebo co by jste mně poradili?  Děkuji Alena

tak dnes tj. 14.3.2011 jsem konečně zabila tu slepici, která nesla ty postřepky, měla v sobě 7  pěkných vajec v blance a spoustu drobných.  Asi měla nějakou poruchu, že nedovedla utvořit skořábku, protože to tam měla takové divné. alena

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz