Dobrý den, také jsem řezala kopřivy na řezačce, ale můj muž se nespokojil s tím že se tak dřu když není doma a nemůže mi to nařezat sám a tak jsme začali jezdit na kopřivy se sekačkou s košem.Nasekáme vždy několik pytlů kopřiv a já je pak rozhodím na zahradě a něco zkrmím hned ostatní usuším na zimu.Je to perfektní a bez námahy.Vřele doporučuji.Slepice pak i v zimě mají krásně oranžové žloutky.A sušené kopřivy krmím i králíků, hlavně samicím před porodem a v době kojení-podporuje to tvorbu mléka.
Dobry den. Doma přidavame drubeži nasekane kopřivy.Sekame to na ruční řezačce, ale chtěl bych to zmodernizovat.Něco na elektriku, aby to bylo jednodušší a méně pracné.Poradí někdo jak to má vyřešené?
DObrý den, stačí na kontrukci přidělat elektomotor/220V na klínový řemen, hřídel která prochází vaším nožovým řezákem prodloužit, nebo přímo k němu přivařit vodící kolečko na ten klínový řemen-nejjednoduší způsob :-) sandma@seznam.cz
Děkuji za příspěvek.I když toto je upravovaní té řezačky.Ja bych si představoval něco na zpusob mixeru, nasypat do nadoby kopřivy, zapnout a pak vysypat nasekané.Nebo někdo kdo to zkoušel a ma stim nějaké zkušenosti.
Existují elektrické sekáčky ny bylinky (na způso mixeru), ale pro vás by to asi bylo malé. Nevím, kolik těch kopřiv máte. My jsme je v létě sekali růčo a na zimu sušili vcelku, suché se rozsypaly na drobečky samy, stačilo přejet rukou.
Dobře jdou sekat kopřivy na mixérovém drtiči ovoce (30 roků starý z LET Kunovice). Už se samozřejmě nevyrábí, ale existují moderní drtiče na stejném principu (před pár dny ho tady na foru někdo ukazoval). Ten starý měl dokonce dva nože, které se daly měnit nebo dokonce vzájemně kombinovat a tím volit různou hrubost řezanky.
Zdravím, babička to normálně bere tou ruční řezačkou-kotoučovou. Přivezla vozík plný kopřiv, pak to nařezala, usušila a zapytlovala na zimu. Mohu jedině doporučit. Řezání trvalo asi hodinu, ale bylo toho dost. Zároveň doporučuji krmit mladšími rostlinami, PŘED KVĚTEM. Je tam méně celulózy, která je těžce stravitelná snad pro všechna zvířata.
Někde jsem se dočetl že natrhané kopřivy poházet po zemi a posbírat sekačkou s košem.Moc jsem tomu nevěřil ale vyskoušel jsem to.Je to opravdu BOMBA už jinak kopřivy nesekám.
Dobrý den, také jsem řezala kopřivy na řezačce, ale můj muž se nespokojil s tím že se tak dřu když není doma a nemůže mi to nařezat sám a tak jsme začali jezdit na kopřivy se sekačkou s košem.Nasekáme vždy několik pytlů kopřiv a já je pak rozhodím na zahradě a něco zkrmím hned ostatní usuším na zimu.Je to perfektní a bez námahy.Vřele doporučuji.Slepice pak i v zimě mají krásně oranžové žloutky.A sušené kopřivy krmím i králíků, hlavně samicím před porodem a v době kojení-podporuje to tvorbu mléka.