Ale samozřejmě že je blbost že jsou malá kuřata náchylnější na stresy, proč by se jinak jako právě malá kuřata nejčastěji převážela a na tak značné vzdálenosti, právě proto, že je to nejméně riskantní. Naopak starší zvířata jsou na stresy vzniklé změnou prostředí háklivější.
malé kuře potřebuje teplo a čisto, sucho. od prvního dne potřebuje stravu bohatou na bílkoviny protože nejrychleji roste právě od okamžiku vylíhnutí. Potom se přírůstky snižují. Podle toho co popisujete, že se kuře rozběhne, udělá kotrmelec a během krátké doby je po něm by to mohl skutečně být infarkt. Může se jednat o vrozenou vadu můžese jednat o perakutní průběh nemoci např. Pokud zbytek kuřat prospívá nejspíš je zdárně odchováte do porážkové hmotnosti.
Jinak kuřata brojlerů se zabíjeji asi za 42 dnů takže jsou podniky, které prodávají kuřata před porážkou nebo přímo v porážkové hmotnosti, kdo chce, může si kuřata nechat ještě tzv. dorůst do 2 kil anebo to zabíjí rovnou jak to přiveze.