Proč umírají malá kuřátka

host - 248.41 (?)
2.9.2019 22:42

Není jim zima? Ochladilo se dost náhle...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 8.163 (?), 2.9.2019 16:24
Dobrý den, třídenní kuřátka začala vrávorat a padají na záda. Sami nedokážou zalést ke kvočně. Před tím byly normální. Dala jsem je stranou ala nezobou ani nepijí. O co jde a jak jim pomoci. Ostatní jsou v pořádku. Prosím poraďte.Děkuji. Dana.

host - 248.41 (?), 2.9.2019 22:42

Není jim zima? Ochladilo se dost náhle...

host - 146.193 (?), 5.5.2012 7:36

Pokud mohu poradit, nekupujte malá kuřátka, ale už aspoň 11 týdenní kuřice. Malá kuřátka totiž ten stres neunesou, i ve velkých chovech mají velký úhyn (i moe babička měla pod kvočnou, a také měla větší úhyn malých kuřat - to je prostě příroda). Mám kuřice z KAVAPO a jsem spokojená - bez úmrtí, možná se zdrají dražšší, ale to co zkrmíte od malých kuřátek, tak pak vyjde finančně u kuřice v podstatě levněji:_))).

host - 146.193 (?), 5.5.2012 7:38

JInak chci ještě dodat, m že i o větší kuřičky se muíste v podstatě starat jako o malé děti, ještě to  jsou v podstatě děti:-)))))), na tož kuřecí "miminka".

host - 75.35 (?), 5.5.2012 10:50

Děkuji za vaši reakci, ale jedná se mi o malé brojlery, 11 týdenní mi asi nikdo neprodá :D Jinak kuřice samozřejmě kupujeme větší, s těmi problém nemám. Přeji hezký víkend.

host - 54.5 (?), 6.5.2012 20:23

Ale samozřejmě že je blbost že jsou malá kuřata náchylnější na stresy, proč by se jinak jako právě malá kuřata nejčastěji převážela a na tak značné vzdálenosti, právě proto, že je to nejméně riskantní. Naopak starší zvířata jsou na stresy vzniklé změnou prostředí háklivější.

malé kuře potřebuje teplo a čisto, sucho.  od prvního dne potřebuje stravu bohatou na bílkoviny protože nejrychleji roste právě od okamžiku vylíhnutí. Potom se přírůstky snižují. Podle toho co popisujete, že se kuře rozběhne, udělá kotrmelec a během krátké doby je po něm by to mohl skutečně být infarkt.  Může se jednat o vrozenou vadu můžese jednat o perakutní průběh nemoci např. Pokud zbytek kuřat prospívá nejspíš je zdárně odchováte do porážkové hmotnosti.

Jinak kuřata brojlerů se zabíjeji asi za 42 dnů takže jsou podniky, které prodávají kuřata před porážkou nebo přímo v porážkové hmotnosti, kdo chce, může si kuřata nechat ještě tzv. dorůst do 2 kil anebo to zabíjí rovnou jak to přiveze.

host - 64.242 (?), 8.5.2012 18:35

do BR1 promíchejte s uvařeným vajíčkem a den předem do petky s vodou nakrájejte dva tři kousky co projdou hrdlem zázvor a nechte ho do druhého dne..pak podávejteyes

host - 75.35 (?), 10.5.2012 9:45

Děkuji všem za rady a ochotu věnovat čas na příspěvek. Vzali jsme brojlery od jiného dodavatele, při stejných podmínkách už je jim týden a nepošel ani jeden. Takže mám jasno, brojlery ano, ale už nikdy z Kavapa. Navíc jsou o polovinu dražší...

host - 58.114 (?), 29.5.2012 19:07

Dobry den koupila sem si 1deni a 3deni kuratka pan je dal dohromady mela sem jich 25ks a uz 4umrela vubec nevim cim to je.jsu stoho nestastna.krmeni mame i vodu.bedna si myslim ze je akorat nebo maji mit hodne velkou?teprv zacinam mam poprve kuratka.dekuji za rady.Sona

host - 143.64 (?), 30.5.2012 22:37

Mame doma svoju lihen na jakúkolvek hydinu a odchovali sme už nejake kačeny kurátka a aj dokonca bažanty.Po narodeni im dame bedničku ze žarovkú a hobliny uvarene a nastruhané vajičko a hlavne aspon3,4 dni podavame ochladený černý čaj a neskapalo skoro nicbez černeho čaju ani rana.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz