Nenesou
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 6.1 (?), 7.6.2012 7:03
Mě by zase zajímalo, ve kterou denní dobu mají slípky snášet a jak rpobíhá ten proces, kdy slípka pozná, že má začít snášet. mám nově 5 slípek, kolem 22 týdne, už přepeřily, hřebínky jim dorostly a zčervenaly a když každý den koukám ráno do hnízda i večer, tak pořád nic. V hnízdě mají umělé vejce. To jako ta slepice dospěje k tomu, že už pocítí, že bude snášet a když uvidí tu násadku, tak si tam sedne? Nevadí, že tam ta násadka v tom hnízdě leží už měsíc? Nebo jí zavelí instinkt, nejprve bude sedět jen na násadce a po nějaké době začne snášet? Ptám se proto, že ty naše ještě nenesou a já se už těším na první vajíčka... Jsou to lenghorky, měly KZK+zrní, teď to míchám KZK+N1+zrní, denně čerstvou vodu, k tomu denně pečivo rozmočené zvlášť, jsou na zeleném, občas jim dopřejeme jogurt, doplněk ke směsi jsou slupky jablek, brambory, občas i těstoviny a rýži... tak nevím, dělám něco špatně?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.163 (?), 7.6.2012 9:51
Nosné hybridy chované v klecích nastupují do snášky cca za 150 dní. Leghorny chované klasicky si se snáškou trochu počkají. 22 týdnů, tj.157 dnů, je ještě brzo. Dočkáte se tak za 14-21 dní, nebojte se. Přítomnost podkladku neurychlí ani nezpomalí snášku, pouze upozorní na místo. Hřebínky jsou dobrým ukazatelem jak zdravotního stavu, tak i činnosti pohlavních žláz. Když jsou pěkně velké a červené, tak to již každou chvíli vypukne...!?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.163 (?), 8.6.2012 20:12
První vajíčka budou malá, do normální velikosti se dostanou až tak během 14 dnů až měsíce, tak se moc nerozšoupnete. Slípky většinou snesou ráno a během dopoledne, po obědě už můžete návštěvy hnízda ukončit. Já mám okoukáno, že snesení vejce od doby, kdy si slepice sedne do hnízda trvá asi tak těch 20 minut, nesmí ji ale přitom nikdo rušit. Tak vydržte, a až to přijde, dejte vědět, prožívám to drama s Vámi...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.1 (?), 9.6.2012 8:32
Jé, to je pěkně, tak já budu trpělivá a jakmile bude první vajíčko, dám vědět.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 140.163 (?), 11.6.2012 22:24
Přidávám gratulaci ke kýženému výsledku, tak dobrou chuť...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.74 (?), 11.6.2012 17:06
Zdravím všchny chovatele. I já děkuji za radu ohledně začátku snůšky. Jsem chovatel úplný začátečník, koupili jsme 3 sasexky a 3 leghonky. Před 2 týdny jsme měli první vajíčko - hnědé. Na bílé stále ještě čekáme. Z příspěvku usuzuji, že leghonky mají ještě chvilku čas a to mě uklidnilo. Prosím ještě o radu ohledně místa snášky. Najdu vždy jedno - dvě vajíčka ve snůškárně s podkladkem a jedno na dvorku (ve voliéře). Jak jim vysvětlit, že na dvorek né, aby snášely tam kde mají? Děkuji za radu
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|