Nenesou
|
|
|
|
host - 18.54 (?) 3.6.2012 15:12
Dobrý den, mám roční a dvouleté slepice které již měsíc mají nízkou snášku.
Krmivo mají stále stejné(50%směs N1,50%obilné šroty + zelené krmivo).
Prosím o radu ohledně snášky a krmiva.Děkuji Standa
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 201.101 (?), 30.4.2012 9:23, zobrazeno: 70650x
Dobrý den, před 14 dny jsem (jako každé jaro) nakoupila roční slepice z drůbežárny Prace a ony (6ks) vůbec, ale vůbec nenesou!! Mají k dispozici výběh, kompletní krmení, zbytky z kuchyně, kurník, snášková hnízda, dostatek čerstvé vody, minerálů, skořápky, grit, no na co si vzpomenou a ony ani jedno vajíčko. Máte někdo, prosím, nějaký nápad, nebo podobnou zkušenost, co s tím? Děkuji Lucka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.2 (?), 30.4.2012 13:09
Dobrý den,
mám tu samou zkušenost, také je mám doma 14 dnů a také nic.Přitom mají na co si ani nevzpomenou.Připisuji to aklimatizaci.
|
|
|
|
|
|
|
host - 112.42 (?), 30.4.2012 13:58
Ročné sliepky z drubežarny sú už sliepky tzv. vynesené. Podľa mojich skúseností ak takéto sliepky prinesiete domov je to pre ne stres. Jedná sa najmä o zmenu prostredia a krmiva prípadne aj teploty. Nosnice vo veľkochovoch už po deviatich mesiacoch končia so znáškou a začínajú preperovať. Ak budete trpezliví a budete sa o ne starať minimálne 2 - 3 mesiace spravidla začnú znášať. Nemôžete však už od nich očakávať intenzívnu znášku. Ak chcete mať sliepky s dobrou znáškou je potrebné kupuvať mladé kurice pred znáškou tak 4-5 mesačné, lebo najvýhodnejšie je ak so znáškou začnú už u vás doma.
Želám veľa úspechov a radosti z domácich sliepočiek.
|
|
|
|
|
|
|
host - 201.101 (?), 30.4.2012 14:41
Děkuji za rady. Mé zkušenosti z předchozích let jsou právě zcela opačné, slepice snášely vždycky hned od prvního dne (tak 3-4 vajíčka od 5 slepic každý den). Kupovat kuřice se mi nevyplatí, protože na podzim musím chov ukončit, nebo mi ho ukončí lišky... Doufám tedy v brzkou aklimatizaci...
Lucka.
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.170 (?), 30.4.2012 23:09
Dobrý večer. „Zkušenost i znalost“ bych měl mít. Vaše slepice prochází pelicháním, proto nenesou. Pelichání „nastartoval“ doběh jejich prvního snáškového cyklu a změna chovu (především výživy). Pelichání trvá 5-6 týdnů. Počátek nového snáškového cyklu urychlí bílkoviny (tvorba peří), vitamíny a uváděl se z minerálii i dostatek jódu. V druhém snáškovém cyklu bývá méně kusů vajec s větší váhou. Celková váha vajec v prvním a druhém snáškovém cyklu je skoro stejná. To platí, pokud jsou slepice zdravé a zdravé zůstanou. Že předchozí slepice po nakoupení ještě každá pár vajec snesla, je běžné. Neukončily snáškový cyklus hned a zároveň. Slepice by při přepeřování neměly zatloustnout. JG
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.2 (?), 30.4.2012 18:53
Přidejte zelené krmení, nejlépe sekané kopřivy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.1 (?), 1.5.2012 7:41
Také se připojím s drobností: kupte jim slunečnici. Obsahuje hodně tuku a urychluje přepéřování (četla jsem v chytrém článku). Doma u slepiček praktikujeme s úspěchem. DV
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.193 (?), 31.5.2012 16:58
Když nenesou, tak buď mají stres a to chce čas a nebo přepeřují.
Doporučuji namáčet přes noc slunečnici i s např. pšenicí, z počátku to ako moc nchtějí, tak jim to jen tak zlehka některouvylupuji a podávám ale tak do 3 dnů si zvyknou měkkou slunečnici íst a strašně jim chutná.
Když zaponemu namočit tak to hodím na plotnu a mírně uvedu do varu (už nevařím) a necháím zchladnout:-))).
Pro přepeřování je slunečnice úplně nelepší. Taky dávám tvaroh, strouhanou řepu obalenou směsí pro slepice. Akle hlavně hodně vody, bez vody nenesou!!!
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.54 (?), 3.6.2012 15:12
Dobrý den, mám roční a dvouleté slepice které již měsíc mají nízkou snášku.
Krmivo mají stále stejné(50%směs N1,50%obilné šroty + zelené krmivo).
Prosím o radu ohledně snášky a krmiva.Děkuji Standa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|