Krmení ptáků
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.226 (?), 7.2.2018 12:31
Do konce prosince nám sezobali 10 kg slunečnice, nyní další pytel slunečnice 10kg už je skoro na dně, k tomu každý den dostanou 1 tvrdý rohlík, ovesné vločky (snězené asi 2kg), občas tukové koule (mák, ořechy, strouhanka, ptačí směs...). Létají k nám hlavně sýkorky, vrabci, 2 brhlíci a pár kosů, v neděli zavítal i strakapoud - toho ale nevidíme rádi, asi před 4 roky nám vykloval 3 díry do fasády. Brhlíci jsou naší podnájemníci už asi 20 let, mají hnízdo někde pod krajem střechy, 2x do roka vyvádějí mladé. Bydlíme na kraji lesa, na zahradě mám jednu hodně starou budku. Bývá pravidelně osídlená sýkorkami, letos dostali novou, starou asi už zlikvidujeme - nebo znovu opravíme a budou mít na zahradě dvě budky, aby si mohli vybrat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 135.233 (?), 7.2.2018 23:04
moze sa krmit suchym rohlikom? Ja mam strach, ze by som im mohol uskodit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.57 (?), 8.2.2018 20:07
Já loni krmil kosa jablky a on(i) si pak... zřejmě z vděku... udělali hnízdo hnedle vedle rádia. Seděla pevně a vyvedli všechna ptáčata, i když jsme rádio používali...(zapínalo se tak 20cm od hnízda)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 9.2.2018 10:52
Sýkorky přednostně hledají živočišnou potravu-např.puklice, mšice, různé larvy, housenky... na révě, slivoních, meruňkách.... Že při jejich pohybu upadnou jednotky zmrzlých, nebo narašených pupenů, či si snad zpestří jídelníček nějakým pupencem a kvítkem je jistě pravda- mají však raději zajít hlady-oni ptáčci nebo dokonce jejich děti? Pokud jsou Vaše ovocnany v dobré kondici, tak mají nachystáno mnohonásobně víc květních základů, než je třeba na bohatou úrodu! Dále srdečně zdravím váženou p.Veselku, jen pokorně varuju před nebezpečím ptačí chřipky, která se může na drůbež kohokoliv přenést skrz kontakt s divočinou-krmivo raději předkládejte v ubikaci za plentou... SPCH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 80.153 (?), 12.2.2018 16:04
Ja som si dala na okno 2 prepravky, nasypala slnecnicu a odvtedy mam kazdodenne kino zdarma. Sykorky mi kazde rano okolo 7:20 klopu na prepravky, ked nenachystam jedlo skor ako pridu. Chodi kopa sykoriek aj vrabcov a uz spolu celkom dobre vychadzaju:)
Priroda je zazrak a je uzasne, ked jej mozeme semtam pomoct.
ariadna30@azet.sk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|