kdo krade vejce

host - 191.214 (?)
22.12.2010 20:51

Máte to Jardo vypozorované vcelku správně a Vaše opatření je jediné možné. S tím, že je kuna čistě noční zvíře byste si ale mohl šeredně naběhnout.

Dejte si pozor, není problém nachytat kuny zjara a v létě běžně přes den (stará s lehce odrostlejšími mláďaty) a ještě se Vám můžou drze "pochechtávat" na bezpečnou vzdálenost přímo "do očí".

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 92.50 (?), 17.4.2011 8:13
díky za Vaši reakci... díky Vašemu příspěvku jsem se utvrdila v přesvědčení, že naše štěně afgána je opravdu tím, kdo vykradl naší sedící kačce vajíčka, podezření na něj padalo, protože se ochomejtal přesně tam...

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 217.164 (?), 22.12.2010 0:17

Je to kuna, nebo tchoř. Tchořů je ale málo. Nám v Chrudimi tchoři došli poté, co zbourali dolní staré město. I když smrděj, mají ale kvalitní kožíšky. Dneska už se to ale nenosí.

Táta po občasném vybílení kurníku jedním z těchto dříve jmenovaných a musím podotknout že moc krásných zvířátek udělal jednoduché a stoprocentně efektivní opatření. Večer se slepice zavřou do nedobytného kurníku, který je společný s kotci na snášení vajec a kam se nedostane ani lasice. Aby mohly slípky dýchat, jsou tam masívní mřížky. Kuna je nanejvýš trochu vyděsí, ale odchází vždy velmi frustrovaná. Ráno se jim to otevře a tak stále dokola. Kuna je čistě noční zvíře a ve dne jí její plachost nedovolí vystrčit čumák. Co se týká nežádoucího pobytu kuny na půdě, velmi účinné je rozmístění chomáčů lidských vlasů v celém prostoru půdy. To jí tak smrdí, že se zdekuje k sousedům.

host - 191.214 (?), 22.12.2010 20:51

Máte to Jardo vypozorované vcelku správně a Vaše opatření je jediné možné. S tím, že je kuna čistě noční zvíře byste si ale mohl šeredně naběhnout.

Dejte si pozor, není problém nachytat kuny zjara a v létě běžně přes den (stará s lehce odrostlejšími mláďaty) a ještě se Vám můžou drze "pochechtávat" na bezpečnou vzdálenost přímo "do očí".

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 122.248 (?), 23.12.2010 12:19

Tady u nás ve dne nikdy nebyly vidět a ani neškodily. Asi se chtějí dožít večera. Vždyť on se nějaký ten nezabezpečený kurník vždycky najde.

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?), 22.12.2010 18:00
Tak nám se také tu a tam ztratilo vajíčko, našli jsme pak zbytky skořápky jako když vyjíte vajíčko na měkko.Pak jsme zachopili při činu - naši fenku jorkšíra, která má dlouhodobě redukční dietu, stejně sežere doslova cokoliv.Opatrně přenesla vajíčko v tlamce, lehla si s ním na trávník a držela ho mezi předními packami, ani lžičku nepotřebovala.Ale se sádrovým by se asi nezdržovala.Krást podkladky? To je fakt divné, vždyť je to těžké a i kdyby slepice měly zálusk na vejce, tak sádru všechnu nevyzobou.Podívejte se kolem, kdo staví ze sádrokartonu :)

host - 227.2 (?), 4.2.2011 16:05

Pes, soused,nejspise kuna.

host - 96.2 (?), 8.2.2011 10:33
Já mám taky negativní zkušenost s kunou.Už několik roků je má soused vnepořádku na zahradě.Jsou ve dříví a na půdě.Taky jsem se naučila zavírat každý den kurník.Určitě by si kuna vybrala slepici Když slepice zůstane venku přes noc tak ráno najdu jen peří po zahradě.Někdy vykousaná prsa trup zůstane u plotu.Ty vajíčka bych oželela, ale slepici ne.

host - 88.210 (?), 14.4.2011 8:18
Dobrý den, já si taky myslím, že to jsou kuny.Jediné řešení je dobře zabezpečený kurník.Tím nemyslím alarmy :-) to by jsme se nevyspali :-))!! X krát jsem slyšel, že kuny nechodí na slepice do vlastního.Omyl! Našel jsem na sněhu na střeše stopy tak jsem se šel podívat na půdu, trusy kuny evidentní.Zkontroloval jsem kurník díry kterými by kuna prolezla(je jako kočka kudy hlava tudy tělo)opravil a druhý den ráno ejhle kurník vybílený všechny slepice bez hlav jen jedna chudinka to přežila.Stejně jsem jí musel sejmout táhla hlavu za sebou.Vlasy prý nepomůžou, ale trus koč.šelmy je prý opravdu učinný.

host - 46.80 (?), 16.4.2011 23:10

hm to "potěší"

host - 215.249 (?), 17.4.2011 0:15

Tak se také připojím k debatě na téma-kuna-Nám se nastěhovala na úplně prázdnou půdu, zateplenou.V noci dělala takový rambajz, že jsem nemohla spát.Synovi poradil zkušený deratizér a dal zaručenou radu.Vyčesali jsme psa, máme velkého salašnického tak bylo chlupů do 4 punčoch.Naplněné punčochy jsme rozvěsili po půdě tak asi metr od země a od té doby klid.Opravdu to funguje!!Tak to zkuste rozvěsit do těch kurníků.Zdraví Alena.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz