Jak na mladé kuřice u začátečníka

host - 164.4 (?)
17.4.2012 17:01

míchejte co máte a dávejte postupně rzní, hodně se napasou a jinak snědí všechny zbytky z kuchyně, hlavní je výběh a pšenice.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.1 (?), 12.4.2012 13:57, zobrazeno: 64417x

Dobrý den, dost jsem pročítal tato fóra, ale informace, které bych potřeboval zjistit jsem nenašel ani zde, ani na netu.

Když jsem si jako začítečník předevčírem dovezl domů 14ti týdenní kuřice lenghorky, prodejcem mi nebylo skoro nic řečeno- ptal jsem se, neuměl odpověďět a ze zkušeností známých mi všichni tvrdí, jak je to jednoduché.

Již jsem pochopil, že jim bude trvat, než se naučí spát na hřadu- doteď se tlačí do hnízda všech 5 a když je na hřad vysadím, hned seskočí.Za jak dlouho se to naučí a naučí se to vůbec samy?

Další dotaz- když se mi tedy nacpaly do hnízda a začnou snášet asi za 2 měsíce, tak jsem jim odebral umělé vajíčko, aby do něj neklovaly. myslíte, že ho tam mám vrátit, nebo je to zbytečné a dát ho tam opravdu až za 2 měsíce. Nevím, jestli instinktivně by už teď tušily, že tam mají později snášet, když by tam nebylo.

Taky mi nežerou chleba a ovoce- je to tím, že na něj nejsou zvyklé a bude jím trvat, než na to příjdou? Šrot žerou, misku s jogurtem vylízaly a pijou vodu. Jo a slupky, zelenina může být čerstvá, nebo převařená- třeba ty konce z brokolice...

No a do třetice- jsou mladé a přesunuly se z velkodrůbežárny na zahradu. Třeba teď prší, já je zkoušel nahnat do kurníku, ale nedají se pochytat, neumí lézt po tom žebříku- ikdyž se schovají, nebude jim vadit, že zmoknou? Nenachladí se? Až příjde manželka z práce, společně je pochytáme adáme na noc do kurníku, do té doby to musí prostě venku vydržet.

Snad jsem se zeptal zatím na vše, ještě se ale asi budu ptát, protože teprve začínám a nechci něco zanedbat.

host - 64.242 (?), 12.4.2012 20:08

hnízdo v klidu zaslepte nebo odeberte i s podkladkladkem(času dost),aby byly nuceny si na ten hřad vlézt... Ráno než je pustíte krmte a napájejte uvnitř kurníku a večer to samé... Pro tyto deštivé dny jim udělejte přístřešek kam dejte jen vodu..Hřady udělejte 4-5cm široké(střešní lať se sraženýma hranama) a dejte je tak vysoko aby pod nimi mohly projít a ze začátku vyskočit... později zvýšit podle situace v kurníku asi 70cm... nedělejte žádný žebřík z hřadu aby na sebe nekálely, ale dejte je v jedné rovině 40cm od sebe..chleba jim smíchejte s troškou šrotu aby byla směs vlhká né mokrá a klidně jim do toho nastrouhejte jablko a třeba i jedno dvě natvrdo uvařená vejce, také nastrouhat a obalit ve šrotu..to jen pro začátek než se přeučí na Vaše krmení..samozřejmě přidávejte dle návodu, Konvit,Roboran, Plastim..jsou to dámy, tak je potřeba si s nima pohrát a vyhovět tak aby později žraly a dělaly to co potřebujete

host - 6.1 (?), 13.4.2012 10:49

O tom Konvitu jsem vůbec nevěděl, to jim musím dávat? Mám pro ně směs pro nosnice.

Jinak dnes spaly zase natlačené v hnízdě, dal jsem jim uvnitř žrádlo s vodou a až se trochu vyhřál vzduch, otevřel jsem kurník- vůbec nepochopily, že můžou ven a tak jsem se musel angažovat. Hnízda jsem vyčistil a zadělal- myslíte, že samy příjdou na to, že mají jít na hřad? Když je tam vysadím, seskakují a mám pocit, že dnes budou nocovat na podestýlce na podlaze. Hřad mám jeden, dlouhý, můžou na něj vlést po žebříčku, je dost vysoko, aby se do něj nebouchaly, je napevno, takže s ním nelze manipulovat.

host - 6.1 (?), 15.4.2012 21:19

Musím ty holky pochválit- dneska se samy pěkně k večeru odebraly do kurníku a 4 seděly na hřadu, jen jedna seděla na dé desce pod hřadem, ale vysadili jsme jí k ostatním.Vypadají spokojeně, žerou zatím vše co dostanou, tak z nich máme čím dál větší radost. Opravdu to chtělo uzavřít hnízdo.

A déšť jim vůbec nevadí, když lije moc, zalezou pod kurník, nebo do něj a čekají u východu, až přestane pršet, aby mohly zase zobat:-)

Ještě nežerou zelené (třeba listy od kedlubny a zeleninové slupky s jablkem, to jim nějak nešmakuje...

host - 181.50 (?), 15.4.2012 22:08

Přístřešek myslel autor právě pro to, aby měly možnost úkrytu před deštěm. Jinak se vše kuřice naučí, není třeba je nutit ven, nebo sedět na hředu, to přijde časem. Jen si nejsem jist tou směsí pro nosnice podávanou 15titýdenním kuřicím. Měla by se podávat až slepicím ve snášce.wink

host - 64.242 (?), 16.4.2012 11:42

ano směs by se měla podávat kolem 20týdne a jen trošku s ostatním krmením..po 24 týdnu už se může dávat více... zelenénakrájejte na kousky jako krouhané kopřivy a obalte ve šrotu a promíchejte s krmením

host - 6.1 (?), 16.4.2012 18:34

A mohu jim tím ublížit? Co jím tedy mám dávat?

host - 64.242 (?), 16.4.2012 20:47

získají tak hodně bílkovin

host - 6.1 (?), 17.4.2012 6:43

No a to jim ublíží? Dívala jsem se na net a směs k2 pro kuřice je pro kuřata do 10 týdne. Co jim dát pak? Tu směs míchám se zrním, pečivem, přidávám skořápky, zelené...

host - 164.4 (?), 17.4.2012 17:01

míchejte co máte a dávejte postupně rzní, hodně se napasou a jinak snědí všechny zbytky z kuchyně, hlavní je výběh a pšenice.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz