Dobrý den, dost jsem pročítal tato fóra, ale informace, které bych potřeboval zjistit jsem nenašel ani zde, ani na netu.
Když jsem si jako začítečník předevčírem dovezl domů 14ti týdenní kuřice lenghorky, prodejcem mi nebylo skoro nic řečeno- ptal jsem se, neuměl odpověďět a ze zkušeností známých mi všichni tvrdí, jak je to jednoduché.
Již jsem pochopil, že jim bude trvat, než se naučí spát na hřadu- doteď se tlačí do hnízda všech 5 a když je na hřad vysadím, hned seskočí.Za jak dlouho se to naučí a naučí se to vůbec samy?
Další dotaz- když se mi tedy nacpaly do hnízda a začnou snášet asi za 2 měsíce, tak jsem jim odebral umělé vajíčko, aby do něj neklovaly. myslíte, že ho tam mám vrátit, nebo je to zbytečné a dát ho tam opravdu až za 2 měsíce. Nevím, jestli instinktivně by už teď tušily, že tam mají později snášet, když by tam nebylo.
Taky mi nežerou chleba a ovoce- je to tím, že na něj nejsou zvyklé a bude jím trvat, než na to příjdou? Šrot žerou, misku s jogurtem vylízaly a pijou vodu. Jo a slupky, zelenina může být čerstvá, nebo převařená- třeba ty konce z brokolice...
No a do třetice- jsou mladé a přesunuly se z velkodrůbežárny na zahradu. Třeba teď prší, já je zkoušel nahnat do kurníku, ale nedají se pochytat, neumí lézt po tom žebříku- ikdyž se schovají, nebude jim vadit, že zmoknou? Nenachladí se? Až příjde manželka z práce, společně je pochytáme adáme na noc do kurníku, do té doby to musí prostě venku vydržet.
Snad jsem se zeptal zatím na vše, ještě se ale asi budu ptát, protože teprve začínám a nechci něco zanedbat.