Jak krmit slepice

host - 91.196 (?)
12.6.2023 10:55

Řeč se vede, voda teče a v zájmu zachování soc. smíru se páše dobrowink. Já slepice a králíky už od září r. 2011 nemohu chovat-není kde, pokud se našim mladým podaří získat vyhlídnutý dům se zahradou, mám přislíbeno, že se tam budu moct opět tímto bavitlaugh. Povědomí, praxe i chuť stále jsou, organické zbytky z domácnosti teď jdou z části na kompost na pronajaté zahrádce, zčásti do obecního hnědého bio kontejnera. Naše bývalé pipeny s chutí klovaly i namočené pečivo-nejraději, když to nebyla jen voda, ale něco masitého či mléčného. Plastin, roboran-to dostávaly mladé kačeny a housata do míchanic z vař.brambor, nakrájených kopřiv a v lítě z vodních hladin nahráblého okřehku-ten jsme jen povrchově pošpinili šrotem s podílem vzpomínaných P.+Renlightened. SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 27.181 (?), 12.6.2023 9:57
Ja vás varoval - NEKŔMTE TROLLA!
Jeho vôbec nezaujímajú vaše argumenty, napríklad že sliepky kŕmite starým nepoužiteľným pečivom a nič tým netratíte, a naopak bude nezmyselne filozofovať, že kupovať pečivo je predsa drahšie ako kupovať zrno. Počkajte, až dôjde na jeho typické  "zložte si klapky z očí" a "správne položená otázka je pol odpovede". laugh

host - 81.144 (?), 12.6.2023 10:16
Při cenách pečiva bych řekl že se tratí. Nicméně naše slepice chleba vůbec nechtějí žrát, jedině pro králíky na ohlodávání. Staré pečivo se dá i koupit za sníženou cenu, i když pekaři chleba z obchodů berou zpět, rozemelou ho a určité procenta přidávaní do nového těsta. Používat zbytkové pečivo z různých vývařoven, které už bylo na talíři, nedovoluje tuším zákon. Biegler

host - 26.200 (?), 12.6.2023 10:41

Chcete tvrdiť, že staré pečivo od susedov, obchodu či krčmy na dedine sa riadi nejakým zákonom alebo si ho pekári berú späť? Ale no tak. wink

host - 81.144 (?), 12.6.2023 11:03
Nevím ty procenta přesně a nechce se mi to hledat, ale neprodaný chleba z obchodů pekaři přidávají do těsta, možná až 20%. Samozřejmě, že jakékoliv zbytky potravin z provozoven podléhají právním předpisům o nakládání s nimi. Pokud soused tak plýtvá pečivem aby zásoboval váš chov tak klidně. Biegler

host - 91.196 (?), 12.6.2023 10:55

Řeč se vede, voda teče a v zájmu zachování soc. smíru se páše dobrowink. Já slepice a králíky už od září r. 2011 nemohu chovat-není kde, pokud se našim mladým podaří získat vyhlídnutý dům se zahradou, mám přislíbeno, že se tam budu moct opět tímto bavitlaugh. Povědomí, praxe i chuť stále jsou, organické zbytky z domácnosti teď jdou z části na kompost na pronajaté zahrádce, zčásti do obecního hnědého bio kontejnera. Naše bývalé pipeny s chutí klovaly i namočené pečivo-nejraději, když to nebyla jen voda, ale něco masitého či mléčného. Plastin, roboran-to dostávaly mladé kačeny a housata do míchanic z vař.brambor, nakrájených kopřiv a v lítě z vodních hladin nahráblého okřehku-ten jsme jen povrchově pošpinili šrotem s podílem vzpomínaných P.+Renlightened. SPCH

host - 81.144 (?), 12.6.2023 11:09
Pane SPCH a na pronajaté zahrádce chovat nejde? A nebo tam máte zloděje? Biegler

host - 91.196 (?), 12.6.2023 16:37

Kdysi tam-na předmětném obecním pozemku byly festovní ploty s ostnatým drátem nahoře, branky na zámek, řetězy, ale taky drůbež, králíci, prasátka v chlívcích i kozenky, kravka. Postupem času, se změnou spol.režimu a osádky 8ibytového domu se to vytratilo do nenávratna-kov do sběru, zvířata na pekáč bez pořízení nových, režim divoký, trávník bitý na cca 2cm, pampelišce a kopřivám vyhlášena válka, ov.dřeviny v rozvratu. Když jsem se sem v r.2006 přestěhoval, měl jsem chov i zde v ůmyslu. To by ale ti sousedé, kteří si dříve ode mě vejce a králičí masíčko za ceny přátelské brali, museli s chovem souhlasit. No, najednou měli obavy, že to bude cítit, že tu bude sám potkán... Takže i proto letitá pauza, SPCH.

host - 81.144 (?), 12.6.2023 22:41
Tak držím palce, aby se vám zase zadařilo pane SPCH. Tak si můžete zatím pořídit včelstvo a budete i ouředně nedotknutelný. Biegler

host - 9.142 (?), 12.6.2023 18:52

27.181: máte recht. Ale musím uznat, že je dobrej. Ty posty vypadají fakt věrohodně.

host - 81.144 (?), 12.6.2023 22:47
Bude to nějakej toll nebo trollka ze Střílek, mají tam na takové "nevím jak to nazvat" hotovou líheň. Biegler
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz