Jak krmit slepice

rettigova - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 207.90 (?) 
7.7.2010 6:32
Co následovalo za těmi třemi tečkami na hnoji jsme s velkou radostí domýšleli.:)) My jsme mívali doma kohoutka liliputána a čekával kolem 10 hodin na listonoše.Ten měl chudák pleš podrápanou, tak jsme museli chodit k bránce sami.Malyš brousil peroutkami o zem načepýřený jako morák. My máme Marii Terezii a Kateřinu velikou.Původně jsme dovezli tyto dvě černé dominantky a ty se cítí jako členi rodiny, nahlížejí před zimní zahradou dovnitř a hlasitě krákorají.Když vyjdu na terasu tak se s velkým pokřikem hrnou, co jim nesu dobrého. A za týden, když jsme zjistili, že to není až taková věda, jsme si dovezli další dvě, o něco mladší a zrzavo-bílé, ale ty jsou asi jiné plemeno, plaché a s odpuštěním blbé.Ty pouštíme jenom do velké zahrady, protože se opakovaně po hlavě převážily do bazénu, jak se chtěly napít.Plavaly ale zcela klidně jak kačeny jenom občas poděšeně krákly, člověk to dobře rozezná, co chtějí říct, tak tam dlouho nebyly.Ale je to radost z vajíček i z kontaktu s nimi.Do sadu a /přes cestu/ je nosíme, mají každá na nožce kousek provázku, lepší se pak ty zrzavé chytají.Musím se slepicemi na provázku vypadat jak Žito-kouzelník.Díky, Elen i ostatní Jitka

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 41.2 (?), 15.10.2013 13:33

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda li je možné krmit slepice čestvými rybami. Chodím na ryby a občas mi nějaká zbyde :-)

host - 202.18 (?), 15.10.2013 20:57

rosekat nadrobno syrové je nejlepší co mohou dostatyes

host - 41.2 (?), 16.10.2013 8:11

Díky za informaci. Čas od času jim je tedy dopřeju. Jen jsem měl obavy, aby pak nebyla vajíčka cítit rybynou :-)

host - 245.130 (?), 3.11.2013 0:26

Já jim lovím ryby z jezírka. Přemnožují se nám. Ale krájením ryb se nezdržuju, hodím jim celé. I 7cm velká ryba je roztrhaná sežraná.Za chvíli není po rybě ani amátky. Občas koukám na slepice, jak koukají do té vody na ty ryby, a mám pocit, že holky vymýšlejí, jak se na ty ryby v tý vodě dostat. :D No harpunu mají...

host - 203.217 (?), 18.10.2013 14:33

Magdaleno, vy by jste měla psát o slepicích povinně každýd den. Nikdy bch nevěřila,  že budu s takovou chutí číst o cizích slepicích, jak běhají po zahradě :o)) Nevím, jaká jste lékařka, ale trochu se bíjím, že kvůli vašemu bohulibému povolání Česko přišlo o novou Betty MacDonaldovou. Vejce a já už svět zná. TAk co takhle třeba Vejce v Čechách nebo něco podobného? smiley

host - 103.207 (?), 26.6.2019 19:14

Ano.Chtěla jsem také paní Magdaleně napsat, jak moc mě potěšila. Předně tím, že se chová ke slepičkám podobně, jak já..a hlavně proto, že číst její příspěvek je pohlazení. Děkuji a přeji krásné dny. Helena.

host - 9.2 (?), 15.10.2013 21:16

Nic proti kojoutovi, ale máte zaděláno na kvalitní bércové vředy.

host - 245.130 (?), 3.11.2013 0:35

Na ten salám pozor, měla byste to maso dobře uvařit. Ty salámy jsou určené pro psy, kterým se to nutně vaří. Mohou tam být zárodky nemocí. Já jim dělám směs rýže, salám pro psy, mrkev, hrášek, třeba i těstoviny, a brambor pár, vše ale uvařím.

A někde jsem četla, že krmení syrovým masem vede i ke kanibalismu.

host - 143.55 (?), 26.11.2013 17:42

Kohout mi přestal žrát.Ráno po vypuštění z kurníku si dvakrát zobne a to je vše. Je tak vyhladovělý, že už nemůže ani chodit a táhne se po zemi. Krmím ho násilím, otevřu mu zobák a prstem mu cpu do zobáku žrádlo. Když vidím, že se dusí, naleju do něho lžíci vody. Ale i tak žrát nechce, Co s ním? Mám ho zabít, aby se netráil? Je mi ho líto, protože to byl výborný kohout a teď je z něho jen asi 50 - ti deková atrapa. Kdo mi poradí co s tým. Děkuji za radu 

Nezkusený chovatel drůbeže. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024