Jak donutit slepici, aby sedla
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.99 (?), 4.8.2012 13:28, zobrazeno: 75482x
Dobrý den, chtěla bych si objednat násadové vejce a aby mi je naše slepice vyseděly.Jedna obas sedí v kurníku, pod sebou má vejce a kvoká.Vejce jí beru, kohouta totiž nemáme, takže vejce sníme.Jak ji mám donutit vysedět oplodněné vejce?Mám jí zavřít do nějaké bedny(samozřejmě větrané)a pod ní zkusit dát vajíčka?Ale aby mě je můra nerozklovala.Nebo jí mám nejdřív dát podkládky, abych viděla, jestli mi vejce nerozklove a nekupovala zbytečně násadová vejce.Díky za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
host - 140.163 (?), 4.8.2012 14:57
Donutit ji nijak nemůžete. Jakmile kvočnu strčíte někam do bedny, prostě jak ji vyrušíte z místa, které si sama vybrala, tak pravděpodobně přestane kvokat. Jedinou možností je využít současné místo, kde sedí, a podložit jí násadová vejce. Tato označit (třeba malá značka obyčejnou tužkou), aby se dala odlišit, jestli-že by jí tam některá slepice podnesla. Otázka je, zda skutečně kvoká a vydrží sedět, nebo sedí jen chvílemi občas. Až to posoudíte, tak rychle vejce tam a za 21 dnů bude spousta radosti.
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.99 (?), 4.8.2012 16:27
když ona právě sedí v kurníku, kam slepice chodí na noc, tak aby jí třeba nějak neotravovaly a nerušily.když jí vejce co má pod sebou vemu, tak se na sezení vyprdne a jde normálně ven a nekvoká.je to mladá slípka.slepice chovám dlouho, ale chtěla jem malý kuřátka kvůli dětem a s tím zkušenosti nemám, ale díky za odpověď!
|
|
|
|
|
|
|
Jandovi - (18) - 139.21 (?), 5.8.2012 23:04
Dobrý den, slepičku kvokat nedonutíte.Když už sedí pár dní, tak bych řekla, že je pozdě začít shánět oplodněná vajíčka.To chtělo hned.Kuřátka se vylíhnou za 21dní.Teď ještě záleží, jaká slepička Vám sedí.Pokud je to nějaký nosný hybrid, tak tam se často stává, že je sezení třeba v půlce přestane bavit a prostě z hnízda odejdou.Ale i vyjímky se stávají a i nosné hybridy můžou vysedět kuřátka. Je lepší, ji i s hnízdem oddělit od ostatních, aby měla klid, až bude učit kuřátka chodit za baštou.Zdraví Jandovi
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.99 (?), 6.8.2012 8:37
Díky za odpověď! Právě, že mrcha sedí jenom ráno a odpolko jde už trajdat ven.Je to nějaký kříženec, asi hisexka, ani nevím.Slyšela jsem, že dobré kvočny jsou hedvábničky.Nebo jít najisto a koupit líheň.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.99 (?), 7.8.2012 11:03
Po hedvábničkách toužím už dlouho, ale v inzerci se prodávají většinou kohoutci.Máte pravdu, že pokud jsou kuřátka z líhně, je s nimi větší práce.Z dětství si vzpomínám, že pokud se kuřátka vylíhla třeba brzo na jaře nebo napodzim, tak je babička dávala do bedny ke kamnům do kuchyně, a přežily to i bez lamp.Myslíte, že se snese více plemen slepic?Chtěla bych hedvábničky, holanďanky,paduánky, holokrčky a české zlaté kropenky od každé tak 2 ks.Tyto plemena víceméně jako raritu, a k nim ty naše obyč slípky.A je pravda, že hedvábničky nesmí zmoknout?A jaké jsou hedvábničky nosnice?Přítel tvrdí, že tyto plemena viz výše budou jenom darmožrouti.Díky za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jandovi - (18) - 139.21 (?), 8.8.2012 18:52
Hedvábničky nesmí zmoknout jen jako kuřátka.Dospělé se klidně v dešti prochází po dvorku a nevadí jim to.Jen tím, že nemají mastné peří, jsou potom jako,,zmoklé slepice'' Ale pokud je budete chovat na vystavování, zmoknout bych je nenechala.Snáší cca 80vajíček, podle statistik.Lidi si je většinou pořizují jako dobré kvočny, na vajíčka jsou jiné druhy.Pohromadě se snesou různé druhy slepiček, ale musí mít dost velky výběh a víc misek s baštou.Protože ty silnější ty menší, jako např.hedvábky, budou od jídla odhánět.
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.99 (?), 8.8.2012 19:17
Děkuji za cenné informace! Koukala jsem na fotky Vašich slípek, jsou super.Dnes jsem psala pánovi na hedvábničky a holanďanky, tak snad z toho něco bude.Hezký den
|
|
|
|
|
|
|
host - 66.88 (?), 22.11.2012 15:25
Je pro info, kupuji slepice z velkochovu. Ze začátku vypadají jak upíři, ale časem se opeří. Občas nějaká začne kvokat a sedět na vejcích. Nemám kohota a tak to je na nic. Kamarád tak pod ní dal oplodněná vajíčka koroptviček a perliček. Ona je vyseděla. josef
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|