Husa kulhá

host - 157.239 (?)
4.8.2017 12:53

Aby do toho husa kopla-dostaňte mě, prosím Vás do obrazu! Prodala jste tu churavou, kulhající, nebo jste zkoušela jinou nevěstu? Kolik vlastně hus a houserů máte v jednom hejnu? Mají všeho dostatek-prostoru a k vyjmenovanému krmivu i ten základ-pastvu, vodu??? Ta oblíbená-kulhavá-neutrpěla zranění nohy po vášnivých atacích husáka?...SPCH

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 243.1 (?), 2.8.2017 20:12, zobrazeno: 44048x

Prosím o radu zkušené chovatele. Mám novou husu landéskou, mladou. Již podruhé začala kulhat. Poprvé jsem ji odčervila, asi 2 měsíce klid a nyní kulhá znovu. Dostává vitamíny, obilí, šrot, namočené pečivo. Mám čtyři husy a problém se opakuje jen u té jedné. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Děkuji.

host - 157.239 (?), 2.8.2017 22:13

Asi je extrémně málo odolná vůči parazitům-máte tedy dvě základní možnosti: opět přeléčit-raději celý chov, nebo se vadného kusu zbavit. SPCH

host - 243.1 (?), 3.8.2017 19:48

Tak to jste mě moc nepotěšili. To mám další problém, protože houser jinou husu nechce přijmout. Už jsem zkoušela, ale nakonec jsem jí prodala, protože by ji uštípal. Tak nevím, co s tím. Ale i tak děkuji za odpověď.

host - 157.239 (?), 4.8.2017 12:53

Aby do toho husa kopla-dostaňte mě, prosím Vás do obrazu! Prodala jste tu churavou, kulhající, nebo jste zkoušela jinou nevěstu? Kolik vlastně hus a houserů máte v jednom hejnu? Mají všeho dostatek-prostoru a k vyjmenovanému krmivu i ten základ-pastvu, vodu??? Ta oblíbená-kulhavá-neutrpěla zranění nohy po vášnivých atacích husáka?...SPCH

host - 243.1 (?), 4.8.2017 13:39

Mám housera - kříženec landéského a tuluského a husu (kulhající) také landéskou. K tomu mám dvě letošní bílá housata na výkrm. Koupila jsem ještě jednu bílou, aby měl houser dvě. Bohužel ji nechtěl vůbec přijmout a zobala ji i husa. Hrozně jí ubližovali. (Kulhající husu bych nikomu neprodala!!!). Nevím jest-li ji vůbec nechávat do chovu, ale je velice pěkná a kromě toho občasného kulhání je vitální. Mají celodenní pastvu, vodu ve dvou lo'dnách, kterou denně měním. Houser se pojímá, ale husa moc nechce. Je od listopadu 2016. Myslím, že od housera žádné zranění nemá. Houser je tříletý a nejsou příbuzní. Chtěla bych k ní ještě českou husu, to prý je záruka, že sedí. Jak to udělat, aby ji hoser přijal? Vůbec si nevím rady, jsem začátečnice. BK.

host - 243.1 (?), 4.8.2017 13:41

moje husy

host - 243.1 (?), 4.8.2017 13:44

husa

host - 157.239 (?), 4.8.2017 18:09

Husák preferuje vlastní-příbuznější plémě, myslel jsem, že máte více kusů samic od jednoho. Tu kulhanku jste podrobněji vyšetřovala? Může mít chronický zánět, nedohojenou zlomeninu... Potom není divu, že není dostatečně svolná. Taky příhodné zázemí k snášce a následnému zasednutí je záhodno nabídnout s předstihem-není-li, je to potíž, husa pak někdy vejce zahazuje, nebo co je ještě horší stresem zadrží a může fatálně vnitřně onemocnět až uhynoutangry! Nové zvíře je vždy vzruch působící element, pomáhá postupné uvykání přes pletivo, zde je kontraproduktivní způsob: hodili mě do vody... SPCH

host - 243.1 (?), 4.8.2017 20:38

Husu jsem před třemi měsíci koupila. Nyní jsem paní volala, ale ta mi řekla, že u ní s ní žádný problém nebyl.??? Dnes mi chovatel řekl, že jedna husa na housera je málo, prý jí může často i ublížit. Může se jednat i o překrmenou husu, je moc těžká. Veterinářka zase říkala, že může chybět vitamín E. Zdá se mi, že dnes byla trochu lepší. Hodně se zdržuje ve vodě. Je toho tolik, že se už neorientuji, ale chtěla bych ji pomoci. Nerada bych o ni přišla. Je to taková srdcová záležitost. Chci mít i housátka a zdravý chov. Nevím, jestli nemám raději koupit jinou a méně choulostivou rasu... Každopádně děkuji za Váš zájem pomoci. S pozdravem BK.

host - 157.239 (?), 5.8.2017 15:30

I proto jsem se ptal na pastvu, nadváha zvýrazňuje původně drobný, skrytý problém-nevhodné postavení končetiny, a také snižuje zájem o páření! Že se ráda žbrndá-voda nadnáší, to tiší bolest horší ťapky. Uberte-až úplně zrušte energeticky vydatnější krmiva, připravte včas prostory na komfortní přezimování, jaro to jistí. Pokud husa nanese a zasedne ještě letoscool? Nebylo by to až tak neobvyklé, podzimní počasí je někdy podobné jarnímu dosud mladá huska bude mít správný věk na přechod od jalovinky do plodnosticheeky.  Může a nemusí to dopadnout dobře, alespoň si to nacvičí-nacvičítelaugh! Vydržte, jednou jste se dali na vojnu... SPCH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz