Husa kulhá
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.1 (?) 5.8.2017 21:54
Dobrý večer, tak husa dnes snesla první vejce. Nemám žádnou zkušenost, tak mě to překvapilo. Nevím jestli je to v této době v pořádku. Stále kulhá, i když trochu méně. Podle návodu jsem jí vytvořila hnízdo, tam kde snesla, i přístřešek. Moc mě baví ji pozorovat a povídat si s ní. Jsem zvědavá jak to bude pokračova. Vám velmi děkuji za Vaše rady, které jsou pro mĕ velmi užitečné. BK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 6.8.2017 11:38
Posílám imaginární bačkůrky! Jen buďte víc ve střehu-taťka-houser se změní v rytíře, bude všechny odhánět-pokud tak už nečiní!! Snůšku přehnaně nekontrolujte. Vdobě nepřítomnosti na hnízdě bývají vajíčka zakryta peříčky a stelivem.Od snesení prvního vajíčka-může být taky na nějakou dobu jediné- k zasednutí a dej Bože k líhnutí je ještě cosi času, jaký bude podzim ví jen On... Jestli se nemůžete pevně spolehnout na svou hlavu, tak si takové události znamenejte-třeba na papír, do kalendáře, tužkou, fixem, voskovkou... na stěnu hnízdní boudy... pro zpětné hodnocení, v případě úspěchu pro kochání, foťte a točte!!! S přáním pěkné neděle, SPCH.
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.1 (?), 6.8.2017 16:22
Napsal jste to krásně. Uvidíme, co nás čeká. Průběžně dám vědět. Hlavně, aby byla dobrá, ale jak píšete, to ukáže čas. Děkuji za odezvu.BK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.1 (?), 7.8.2017 20:19
Na zahradě jsou pouze husa, houser a dvě bílá housata. Ty už jsou ale skoro stejně velká jako ty landéské. Jsou od května. Na noc je zavírám do chlívku, protože bydlíme na hájence v lese a je tu hodně predátorů. Chlívek je asi 2,5*2m. Na zahradě je i hnízdní bouda.Bohužel v noci je pro husu nedostupné. Může k němu až ráno, když je pustím. Vejce jí postupně odebírám a nahrazuji podkladky.(Četla jsem to v knížce.) Mám je doma vodorovně položené na platu a denně je otáčím o 180°. Jsou popsané kdy byly sneseny a v jakém pořadí. Zdá se mi, že husa nestojí o stejné místo na snášení. Překvapilo mě, že už ráno před pátou ho měla snesené. Nevím jak to udělat, aby k němu mohla i v noci, jak píšete. Puštěná být nemůže. Už jsme přišli o malé králíčky i perličky. Jsou tu kuny a myslím, že i hranostaj nebo lasička, protože se dostalo něco velmi malého do králíkárny. Chodila sem i liška. Velice mě těší, že se najde někdo jako Vy. Máte zájem pomoci. Děkuji BK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.1 (?), 8.8.2017 21:38
Přesně jak píšete. Jsem úplně na začátku a husa mě každý den překvapuje. Dnes odpoledne snesla znovu a zase na jiném místě. Tak si myslím, že ani nezasedne. Byla bych raději kdyby si je vyseděla sama. V knížce radí, že se mají odebírat a nahrazovat podkladky a až pustí prachové peří a sedne, tak jí je vrátit. O té voliéře asi budu uvažovat, dobrý nápad a děkuji za něj. BK
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.1 (?), 15.8.2017 13:20
Husa snesla už 6 vejce, ale kulhá stále. Dnes chci navštívit veterinářku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|