Co s kohoutem?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 232.6 (?), 9.12.2013 20:56, zobrazeno: 31781x
Dobrý den,
z letošní úrody mi zbyli ještě 3 kohouti lenghorky.
Docela nevim co s nima, nikdo je už nechce, tak jestli je zabít nebo z nich něco udělat, slyšel jsem že docela maso zapáchá a dlouho a špatně se vaří.
Máte někdo zkušenosti co s kohoutama?
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?), 9.12.2013 21:32
Stačí trochu ovařit cca hodinu bez pokličky v osolené vodě, pak třeba upéci ala bažant, či na špeku v troubě (delší doba menší teplota),pokud to nebude vyhovovat, napište,rád si je uparvím, dle vlastní chuti.
Ne vážně, takový kohout na víně, to nemá chybu, použijte hlavu, internet, trochu fantazie, zahoďte předsudky, není důvodu si nepochutnat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.5 (?), 12.12.2013 20:26
Tak nic ve zlém, ale rajská musí být z hovězího žebra a ne ze slepice!!!
Mnohem lepší je slepice (kohout) ve smetanové omáčce, které se říká paprika, prostě slepice na paprice s houskovým knedlíkem. Po svíčkové druhá ryze česká specialita!!!
Dále je to dobré v rizotu. A nebo uvařit, část masa nechat v polévce a ostatní maso, studené, jen tak obrat, trochu posolené jako delikatesu a klidně i bez chleba.
Kohout prostě nemá chybu!!
Dobrou chuť. Tom.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.241 (?), 14.12.2013 15:16
Ahoj, kohouta dejte do pekáče s kořenovou zeleninou, pečte cca 30 min, pak přidejte rajský protlak a zalijte červeným vínem. Dopečte doměka. S bramborovým knedlíkem... mana nebeská.
odzkoušeno cca 20x
ahoj Lucka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.194 (?), 17.12.2013 15:14
Dobrý den, receptů je tu dost, já jen vyvrátím to co jste slyšel, že maso zapáchá apod. Určitě nesmrdí. To je věc čisté práce při kuchání. A hlavně důkladného odrhnutí nejsvrchnější zaprášené pokožky v horké vodě ještě než začnete kuchat.
Samozřejmě čím starší zvíře, tím déle se dělá. Takže potom je ještě varianta s papiňákem. Taková slepičí (ve vašem případě kohoutí) polévka s nudlema a droby je lék. I na kocovinu. Případný žlutý tuk, seberu za studena lžící z hladiny, komu to vadí. Což u leghornek nehrozí.
Ovařené maso se obere do rizota a taky dobré...
A nebo do kuřecího salátu.
Dobrou chuť.
Juraj Kafka
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 71.236 (?), 8.11.2017 3:01
Protože si líhnu sama, tak mám každý rok asi 70%kohoutů.Pokud jsou mladí, zpracovávají se jako kuřata.Pokud jsou starší, měla by se z nich stáhnout kůže, jelikož ta je dost tvrdá a mírně zapáchá.Toho kohouta, když pomalu uvaříte- mám plotnu na dřevo, tak ho tam večer postavím a ráno dovařím.Přidám česnek, cibuli,koř.zeleninu, sůl,trošku muškátu... někdy nudle, jindy rýži... mňam! Nic lepšího v zimě, než slepičí(kohoutí polevka.)Z mladých kohoutů dělám z prsou řízky, zbytek uvařími z kůží a tu pak z masa oberu a dám slepicím.,z půlky vývaru udělám polévku, oberu stehna a boky a dodělám jako slepici na paparice.Teď jsme zrovna měli z mladého nevelkého kohouta tři jídla (pro dva lidi.).Mám jich tam ještě 14 a nechce se mi do toho.Aleje jich moc, a ač jsou krásní, půjdou do hnce, abychom my byli zdraví.
Zdravím, Alena
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|