Zhodnocení Tayberry

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?)
21.3.2025 10:59

Přesně to jsem potřeboval vědět. Paní v předešlém příspěvku, píše, že je spokojená s tím, že Tayberry neodnožuje. Mně to spíš mrzí, jelikož bych právě potřeboval, aby se rozmnožovala jako maliny nebo trnitá ostružina Himalaya, která leze i k sousedům. Měl jsem více sazenic Tayberry a žádná neodnožovala, tak jsem se chtěl právě někoho zeptat, jestli je to běžné. Udělá vždy jeden výhon, který příští rok zaplodí a víc nic. Beztrné ostružiny na tom budou asi podobně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.34 (?), 16.9.2010 23:09, zobrazeno: 6045x

Prosím vás o popsání vašich zkušeností s malinoostružinou Tayberry..Z několika reakcí na tomto fóru vychází hodnocení značně negativně. Je to opravdu tak špatné?Nerad bych s tím zaplevelil zahradu.Děkuji. Pepík

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 17.9.2010 7:37

Koupila jsem ji kdysi dávno rodičům, táhnou ji po skleníku. S chutí jsou velice spokojení, je prostě sladší než ostružina. Nevím, ale nevšimnula jsem si, že by se nějak rozrůstala výmladky. Možná je to tím, že to kolem brácha seče křoviňákem.

Marie Klára - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (187) - 41.2 (?), 17.9.2010 9:45

I já jsem s Tayberry spokojená. Mám ji teprve dva roky, ale ani bez křovinořezu se nerozrůstá výmladky. Spíše její výhony, které nejsou podepřené, pouští kořeny tam, kde se skloní k zemi. A chutná celé rodině i pejskovi.   

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10444) - 70.240 (?), 21.3.2025 10:59

Přesně to jsem potřeboval vědět. Paní v předešlém příspěvku, píše, že je spokojená s tím, že Tayberry neodnožuje. Mně to spíš mrzí, jelikož bych právě potřeboval, aby se rozmnožovala jako maliny nebo trnitá ostružina Himalaya, která leze i k sousedům. Měl jsem více sazenic Tayberry a žádná neodnožovala, tak jsem se chtěl právě někoho zeptat, jestli je to běžné. Udělá vždy jeden výhon, který příští rok zaplodí a víc nic. Beztrné ostružiny na tom budou asi podobně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz