Zalévání rybízu a angreštu

All - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (125) - 70.229 (?)
12.12.2009 19:22

Děkuji za odpověď. V místě, kde mám rybízy a angrešty zasazené, mám více jak 50 cm ornice (dřívéjší bramborové políčko). V období vegetace sekám trávu i 2x týdně. Problém je, že sekačkou se tráva špatně seká právě u knínků meruzalky. Proto jsem se rozhodl, že okolí kmínků budu mulčovat posekanou trávou, tak jak to dělám u ostatních ovocných stromků. Jen bych se ještě rád zeptal, jestli se může dát mulč (čerstvě posekaná tráva) až ke kmínku meruzalky, nebo jestli se mají nechat kmínky odkryté, jako u ovocných stromků.

Díky za rady. HS

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

All - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (125) - 70.229 (?), 12.11.2009 21:16

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli vadí stromkovému rybízu a angreštu tráva, která sahá až ke kmínku.

Díky za odpověď.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 14.11.2009 9:18

Travní drn je pro kořeny meruzalkové podnože nepochybně konkurencí. Ale není tráva jako tráva a půda jako půda. Tam, kde je půda hluboká, úrodná a tráva se pravidelně seče a udržuje nízká, neškodí tolik - kořeny si "sáhnou" hlouběji. V místech, kde je ornice mělká, neúrodná a tráva sahá až ke korunkám stromků, tam díky tomu rybízy a angrešty sotva živoří.

All - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (125) - 70.229 (?), 12.12.2009 19:22

Děkuji za odpověď. V místě, kde mám rybízy a angrešty zasazené, mám více jak 50 cm ornice (dřívéjší bramborové políčko). V období vegetace sekám trávu i 2x týdně. Problém je, že sekačkou se tráva špatně seká právě u knínků meruzalky. Proto jsem se rozhodl, že okolí kmínků budu mulčovat posekanou trávou, tak jak to dělám u ostatních ovocných stromků. Jen bych se ještě rád zeptal, jestli se může dát mulč (čerstvě posekaná tráva) až ke kmínku meruzalky, nebo jestli se mají nechat kmínky odkryté, jako u ovocných stromků.

Díky za rady. HS

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025