Zalévání rybízu a angreštu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 20.11.2008 21:26
K těm ovcím - jestli jim nechyběly nějaké látky obsažené v kůře (které v trávě nejsou)??
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.167 (?), 21.11.2008 9:26
Jak jsem už psal včera - mé zkušenosti jsou takové, že mladé stromky před ovcemi nikdo neuchrání. Když si stoupnou na zadní, dosáhnou až do korunky stromku. Berani dokáží zničit jakékoliv bandážování a ochranu stromku čistě jen z nudy, natož když zjistí že se tím dostanou ke své pochoutce. Pokud by byla korunka příliš vysoko, prostě kmínek vyvrátí ze země nebo ho zlomí...
Listí, kůru i celé letorosty milují, o tom nepochybujte. Žádný nedostatek vitamínů s tím nemá nic společného .
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 122.80 (?), 4.2.2009 17:48
Jste optimistka, paní Danielo. V jabloňovém sadu mám skoro metr vysokou trávu, pokud jí do té výše nechám narůst. Ale nenechám, samozřejmě. Soused o ni projevil zájem, neb u nás se poseká a použije jako mulč. Dovolila jsem mu proto, aby si ji během týdne, kdy budeme pryč, posekal. Za týden pohroma. Místo aby si ji posekal, pustil tam berany a ovce. Ze stromků - zákrsků zůstaly okousané kmínky a trávu ovečky více než méně hlavně pošlapaly. Jistě by i tu trávu to stádečko spáslo, kdybych mu to umožnila i v dalším týdnu. Ale neumožnila, stačilo. :-(((
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 18.164 (?), 16.5.2009 22:20
jen kdyby ty stromy byly vysokokmeny a silné kmeny, staré, tak by to šlo tam ty ovce pustit.Jinak tady taky ožírají jabloně i jiné str.kam dosáhnou a žerou i tenčí větvičky. To asi je ten případ kde ovce jsou v sadu=staré stromy se silnou kůrou.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|