Můžete zkusit kořeny zastřihnout opravdu do živého a na 24h namočit do vody. Potom znovu zasadit - ale chtělo by to tu zeminu na fotce namíchat 1:1 s kompostem nebo zahr.substrátem, aby tam byl nějaký humus. Lída
Dobrý den, ráda by jsem poprosila o radu ohledně mého tomelu. Mám ho na zahradě vysazený druhým rokem, ale podle jeho vzhledu jsem usoudila že se mu nějak nedaří, proto jsem ho včera vykopala a zjistila jsem že nemá žádné pořádné kořeny, nevíte někdo prosím z jakého důvodu by to mohlo být a zda se dá stromek nějak zachránit. Odstřihla jsem z každého kořene asi 1 cm a některé jsou zčernalé i po odstřihnutí. Předem děkuji za každou radu.
Můžete zkusit kořeny zastřihnout opravdu do živého a na 24h namočit do vody. Potom znovu zasadit - ale chtělo by to tu zeminu na fotce namíchat 1:1 s kompostem nebo zahr.substrátem, aby tam byl nějaký humus. Lída
Tomel je ebenovník - černé kořeny jsou u něj normální... Tomel se roubuje na tomel kaukazský nebo tomel viržinský. Kořen tomelu viržinského vypadá jako kůl nebo mrkev - postranní kořeny mívá minimální.