Stříhání borůvek
|
|
 |
 |
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 7.210 (?) 25.10.2008 11:17
JAk tady zaznělo, existují různé kultivary. Nicméně, pokud máte pocit, že borůvky zasychají i to může být příčinou menšího vzrůstu.(V létě poznáte dobře stav zálivky i podle toho, že se nezdřevnatělé, nové výhony "pokloní"), pokud je tomu pravidelně i u Vás, řešte hlavně zálivku - borůvky koření relativně mělce, lze tedy rozšířit zónu s rašelinou a na dno dát igelit, bude se Vám tam držet vody i pokud se na pozemek nedostanete pravidelně. Víc v již proběhlých diskusích. Zalévat a hnojit, zalévat a hnojit - borůvky jedou jako šílené, pokud okolo nich ještě vysázíte brusinky a jahody, je takové místo jak sen z pohádky:-)) Klikněte na níže zmíněné odkazy, dozvíte se zde více.
borůvky kanadské
kanadské borůvky-pěstování
Zdravím Vás a držím palce!
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 24.10.2008 10:01
Těžko říci, mám několik keřů, různé variety, ty nejstarší (4 roky, koupené vzrostlé) mají dnes výšku okolo 180 cm a podobnou šířku, stříhám je nejvíc na Jaře po zimě a částečně i během roku, ale hlavně v první polovině sezóny. Některé stříhíám víc, některé méně, mají odlišný habitus. Obecně ale vzrostlé potřebují stříhat méně, než když raketově rostly.
U vzrostlých se akorát snažím aby keř nebyl příliš hustý a občas nechám vyrazit nějaký rovný prut po straně do maximální délky, když je dostatečně tlustý, zkrátím ho, nebo střihem tvaruji, aby byl členitý. Dávám tím vzniknout nové silné větvi (čce:-)), pokud jsem se snažil krátit ještě slabé větvičky, trvalo roky, než zároveň vyrazila a zesílila větvička takto zkrácená.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.34 (?), 24.10.2008 20:44
V čem a kde to pěstujete?Ta výška 180cm je ohromující.Mám několik keříků,5-7 let a nedostal jsem se nad 0,7m.Sadil jsem to do směsi zemi, rašeliny,jehličí, kompostu z trávy.Posypávám pilinama.Mám je na slunci, i když zalévám, za horka rozhodně přelité nejsou.Letos mně těch několik plodů uschlo na větvičkách.Rád bych se dostal aspoň na poloviční rozměry vašich.Hezký večer přeje Pepík
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 7.210 (?), 25.10.2008 11:17
JAk tady zaznělo, existují různé kultivary. Nicméně, pokud máte pocit, že borůvky zasychají i to může být příčinou menšího vzrůstu.(V létě poznáte dobře stav zálivky i podle toho, že se nezdřevnatělé, nové výhony "pokloní"), pokud je tomu pravidelně i u Vás, řešte hlavně zálivku - borůvky koření relativně mělce, lze tedy rozšířit zónu s rašelinou a na dno dát igelit, bude se Vám tam držet vody i pokud se na pozemek nedostanete pravidelně. Víc v již proběhlých diskusích. Zalévat a hnojit, zalévat a hnojit - borůvky jedou jako šílené, pokud okolo nich ještě vysázíte brusinky a jahody, je takové místo jak sen z pohádky:-)) Klikněte na níže zmíněné odkazy, dozvíte se zde více.
borůvky kanadské
kanadské borůvky-pěstování
Zdravím Vás a držím palce!
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|