Stáleplodící jahodníky
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 170.232 (?), 22.2.2010 16:32, zobrazeno: 51868x
Dobrý den,
uvažuji o záhonu stáleplodících jahodníků (na chalupu na Vysočině). Ač jsem se snažil najít na internetu informace, stále váhám, jakou odrůdu, odrůdy mám použít, případně od jakého prodejce. Uvažuju o odrůdách Evita, Everest, Calypso, méně už o odrůdách Lidka, Ostara, ale vycházím jen z článků z internetu. Kdyby se zde někdo našel, kdo by se podělil o své zkušenosti se stáleplodícími jahodníky, byl bych velmi rád. Děkuji Jiří
|
|
|
|
|
|
|
host - 197.4 (?), 5.3.2010 23:46
Pěstuji několik druhů stáleplodících jahod např.Selva, Annabelle a asi další dvě bezejmenné(získané z neověřených zdrojů).Nejlépe zatím vychází Selva-má menší vzrůst, nevytváří příliš husté porosty, úroda je bohatá, jahody velmi pěkně vybarvené, střední až velké, plodí dokud je přijatelné počasí(klidně konec října).V prvním roce jsem z 20 sazenic z odnoží vypěstoval dalších přes 50 ks a některé již v tomto roce plodily(jarní výsadba frigo sazenic).Zahradu mám v nadmořské výšce asi 450 m.n.m.-pozemek je dost otevřený západním větrům a momentálně je na jahodách stále asi 15-20 cm sněhu, takže se nejedná o ideální jahodářskou oblast.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 194.24 (?), 20.6.2010 14:47
Zdravím z Pardubicka.Začínám na nové zahrádce, a sháním kvalitní stáleplodící..Poradí mi někdo, kde seženu odr. SELVA? V nabídce jahodáren na netu není. Děkuji Ani
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.162 (?), 20.6.2010 22:37
Selvu nabízí např.Jahodárna Vraňany u Mělníka za cenu 10 kč, ale v tomto období budete sadbu těžko shánět.Jinak se Selvou mám osobní zkušenosti, pěstuji ji několik sezón a má velmi dobrý zdravotní stav a vitální růst.Plody jsou většinou velké a vzhledově bezchybné, ale letos asi díky menšímu slunečnímu svitu jsou poněkud kyselejší oproti třeba Karmen.
|
|
|
|
|
|
|
host - 194.24 (?), 21.6.2010 21:36
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.53 (?), 27.8.2010 9:22
Sadbu má jahodárna Vraňany, já jsem letos koupila stáleplodící Aromas.Má někdo zkušenosti?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 14.71 (?), 13.6.2010 23:49
Pěstuji odrůdu Ostara a Hummi-gento, plody jsou středně velké. Ostara má velké výnosy i dobrou sladkou, aromatickou chuť. Je středně vzrůstná. Hummi gento má výnosy menší než ostara. Jahodník není moc vzrůstný, proto se dá sázet s menším sponem než ostatní odrůdy. Plody jsou sladké a výrazně aromatické. Letos budu ještě kupovat orůdu Mara des bois, kterou bych vám chtěl doporučit, našel jsem na internetu o ní hodně informací. Možná ještě skusím Evie 2 nebo Lidku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|