Selektivní likvidace malin
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 21.11.2014 9:36
Likvidovanou část nyní přes zimu kompletně posekám.... ja bych to normalne vyryl a zadny totální herbicid bych nedaval. Obdobne bych postupoval i s prorostlymi do jine casti. Nevim kam a na co spechate, to je prece jedno, jak dlouho to bude trvat, pokud je chcete mit na jednom miste a nechcete prijit o urodu. Od te doby, co poradne prihojuji, cca 100g dusiku na 10m2 (v cistych zivinach), samozrejme ve forme komplexniho hnojiva (NPK+Mg), se mi maliny prakticky nerozrustaji. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 21.11.2014 9:57
Zalezi take na tom, jak to mate vysazeno, plocha ci tvar 6x2m se mi nezda stastna, maliny se podle mne obvykle sazeji do 1 radku (vzdalenost cca 40 cm) nebo do dvojradku (50x50 cm) a pak se dela 'mezera', aby k nim byl z obou stran pristup. A pak se take lepe obdelavaji, je mozne je 'selektivne' vyryvat. Pokud mate 'houstinu' 6x2m, tak je to slozitejsi. Totalni herbicid bych nepouzival, to je spis projevem lenosti a uvazoval bych o prevedni na 'standarni' vysadbu tj. 1 radek nebo dvojradek (bud delsi plochu/radek nez stavajici nebo vlozit 'mezeru'). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 109.116 (?), 21.11.2014 10:24
OK, předpokládám, že do ponechané odrůdy Fallgold se mi dostanou tak 3÷4 nežádoucí rostliny Heritage. Zkusím to tedy udělat tak, že až tyto nežádoucí rostliny zaplodí a já je budu schopen identifikovat, odstraním je nikoli herbicidem, ale pečlivě mechanicky, včetně všech kořenových výmladků.
"...,to je spis projevem lenosti".
V tom máte absolutní pravdu, pane JR. 
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 21.11.2014 10:31
Vyryl/zryl bych to uz ted (do konce tydne), na jare znovu s pridanim kompostu a na jare bych uz vysazel maliny, pokud je tedy ucelem misto likvidovanych vysazet pozadovane. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 21.11.2014 12:20
Natreni rezne plochy neredenym Roundupem je samozrejme mnohem lepsi nez postrik. Mne se osvedcilo 'normalni' vyryvani, mam dvojradek 50x50 cm, sire obdelavane plochy je tak cca 1 m, malin je z toho dost. Nekdy mene, znamena vice, 'houstinu' uz bych nepestoval. Pokud by bylo vse vcas naplanovano, tak by podzimni vysadba byla asi lepsi, takto je mozne to 2x zryt (ted a na jare), coz take neni spatne. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |