Plodnost kamčatské borůvky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
moonvil - Stříbrný Zahrádkář (100) - 112.141 (?), 22.2.2013 12:59
Některé odrůdy mohou být částečně samosprašné, ale i přesto je přítomnost opylovače nezbytná. Seriózní prodejci to u zimolezů uvádějí.
Minulé jaro jsem měl taky 2 deka na keříku (a na některých vůbec nic), letos to podle průběhu zimy vypadá na hezkou úrodu - nebyly žádné nestandardní výkyvy teplot a vody bude taky dostatek.
|
|
|
|
|
|
|
host - 219.3 (?), 9.4.2013 23:08
Já si dávám pozor na ptáky, je to po zimě první pochoutka a tak celý keř zakryju po odkvětu sítí, nebo záclonou.
|
|
|
|
|
|
|
host - 77.130 (?), 11.5.2013 20:33
Můžete mi prosím poradit, jestli zimolez ze semenáčku bude rodit? Dostala jsem rostlinku, prý se vyloupla pod keřem z ničeho nic, tak asi semenáček, tak abych zbytečně nečekala zázraky. Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.120 (?), 4.7.2014 7:21
Prosím o radu, mám na chatě(Troják) svah prorostlý mechem.Chtěl bych na tento svah nasadit borůvky.Může mi někdo poradit jak mám postupovat-děkuji za kaqždou radu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.120 (?), 11.5.2015 14:16
Len pár poznámok- kamčatiek mám vyše 50, ako správnemu a veci naznalému, sadil som ich pôvodne bez akýchkoľvek pravidiel a bez akejkoľvek starostlivosti.Asi preto mi rodili prekvapivo výborne. Dnes som si zistil už pár informácií o opeľovaní, najlepšie a dosť podrobné príspeky boli na českom internete. Ale v zásade: navzájom sa dobre opeľujú odrody kanadské, navzájom ruské, navzájom japonské.
Jano, Orava
|
|
|
|
|
|
|
host - 173.250 (?), 18.5.2015 10:50
Chtěla bych se zeptat někoho, kdo má zkušenosti s pěstováním kamčatek. Teď na jaře jsem zasadila jeden keřík Amur, byl obalený květy, ale téměř všechny zárodky malých plodů přestaly po opadání květů růst a jakoby uschly, až na pár plodů. Čím to může být?
|
|
|
|
|
|
|
moonvil - Stříbrný Zahrádkář (100) - 112.141 (?), 18.5.2015 13:02
Ve svém dotazu jste si zároveň sama odpověděla: "jsem zasadila jeden keřík Amur...". Řeší se to tu stále dokola v každé druhé diskuzi - zimolez potřebuje opylovač, tzn. další minimálně jednu nepříbuznou rostlinu.
Takže k Amurovi ještě něco přikupte a je to.
|
|
|
|
|
|
|
|