Kroutí se borůvky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 144.178 (?), 7.5.2012 22:27, zobrazeno: 17642x
Nějak se nám začaly kroutit dvě borůvky, neví prosím někdo, čím by to mohlo být?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.178 (?), 8.5.2012 20:42
Ne ne nepřehnojila. Nedostaly ještě vůbec žádné hnojivo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
moonvil - Stříbrný Zahrádkář (100) - 25.108 (?), 9.5.2012 9:01
V čem jsou zasazené? V rašelině nebo v obyčejné hlíně?
Jsou v těch skroucených listech vidět nějaké breberky?
|
|
 |
|
 |
 |
|
marmisa - Stříbrný Zahrádkář (161) - 69.62 (?), 9.5.2012 13:52
Já pěstuji borůvky v patnácti kalfasech různých velikostí a tohle mi listry dělaly, pokud jsem borůvky přehnojila nebo pokud jsem nechala dlouho kalfas v jiné nádobě s vodou, aby se dostatečně nacucnul substrát. No já nevím, ale žádné živočišné škůdce jsem na rostlinách ještě neměla. Spíš to vidím na problém se zeminou.
Máte zasazeno v neodkyselené rašelině, hrabence a pod.? Pokud ano, máte jámu pro borůvky oddělenou od okolní zeminy folií a pod.? Zaléváte dostatečně?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.178 (?), 9.5.2012 20:37
Máte to moc krásný marmiso. Tak něco takového si pořídím. Já je mám v zemi, ale jsou v rašelině. Nijak neoddělené od hlíny. Takhle mám už zasazené jiné dvě a ty jsou v pohodě. Mají velké přírůstky a jsou obalené květy. Zalévám každý den. Není to moc? Nahoru ke každé mi malej nasypal kyblík hlíny, když si hrál na zahradníka. Breberky jsem nenašla.
|
|
 |
|
 |
 |
|
marmisa - Stříbrný Zahrádkář (161) - 69.62 (?), 9.5.2012 20:58
Možná, že došlo ke změně půdní reakce díky kontaktu rašeliny s okolní zeminou.Borůvky mají velkou spotřebu vody, Koukněte na nějaká předchozí témata, už se to tady dost podrobně řešilo. Hodně radosti z úrody :-)
Něco najdete třeba tady.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
zivel - (3) - 208.210 (?), 11.5.2012 23:39
Prijemny den prajem,
ja mam podobny problem, krutia sa mi cucoriedky a listy mi ocerveneli ako na jesen. Mne sa to stalo na styroch krikoch zo 15. rastliny su zasadene v zmesi pilin a vrchoviskovej raseliny hrubky cca 50 cm, sirka vykopu cca 80 cm, boky oddelene igelitom od okolia nech nedochadza ku zbytocnemu odkyslovaniu z okolia. Miesto slnecne cely den.Pred dvoma tyzdnami som mierne prihnojil siranom amonnym.Ine hnojenie len hostovickym hnojivom na cucoriedky v zmysle navodu na obale.Postihnute mam odrody spartan, hannah choice, tie su sadene teraz na jar, a jeden meader a chandler sadene v jeseni minuleho roku. Polievam odstatou vodou minimalne dva dni zo studne teraz v tychto horucavach cca 7 Litrov vody na ker za den. Na listoch ziadny skodcovia ani plesen, tak neviem co im moze byt.Urcite nie su suche a ani preliate, substrat som skontroloval do hlbky cca 40 cm a je vlhky a nie mokry.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.178 (?), 12.5.2012 22:42
Já mám tak zkroucené listy, že jsou k sobě jako by přivařené. Nejdou od sebe ani oddělit. Potrhají se.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|