Jak na neplodný rybíz?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?)
19.6.2024 15:10

Záhada hlavolamu. Tchán nepečuje, rybíz má, vy nepečujete, rybíz nemáte. Rybíz je rostlina která plodí každému a všude za jakýchkoliv podmínek. Pokud jde o údržbu, pokouším se držet rady M. Vysloužila. Každoročně X nejstarších výhonů vyříznete a X nejlepších výmladků ponecháte, ostatní výmladky vyřežete. Za X dosadíte libovolné číslo od 2 do 5. Naučit se rozeznat nejstarší od nejmladších holt musíte, bez toho to nepude. Kosi můžou mít vliv velký až likvidační ale nelze to posoudit. Jistě byste poznal, že rybíz kvete, nasadí bobule, ty zčervenají a zmizí. Když nepoznáte, jak rybíz kvete, jste totálně v háji a dejte se na pěstování hajních rostlin, třeba jedlí. Pokud ani nekvete, keře můžou mít nějakou virózu, vykopat a na jiném místě zasadit nové.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
elektrikář - (9) - 165.87 (?), 19.6.2024 12:47, zobrazeno: 708x

Dobrý den. Přečetl jsem si spousty rad, jak se pěstuje rybíz. A hledám postup, jak to přesadit (omladit) úplně radikálně a naučit se to od nuly. Nejvíc mne fascinují rady, abych vyřezal čtyřleté výhony. Jistě chápete, že zásadně nepoznám ročník výhonů. Mám několik keřových červených a jeden dost rozrostlý černý rybíz. De fakto to neplodí, nebo to ozobou kosáci? Nejsem na zahradě trvale. Keře jsou na celodenním oslunění. Dosud nehnojeny. Všiml jsem si, že ostatním se daří červený rybíz ve formě stromečku. Bílý rybíz, který hodně plodí u tchána a bez péče, ten mi nechutná. Děkuji za radikální postup. Pozn: Keříčkovému angreštu se celkem daří plodit.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 19.6.2024 15:10

Záhada hlavolamu. Tchán nepečuje, rybíz má, vy nepečujete, rybíz nemáte. Rybíz je rostlina která plodí každému a všude za jakýchkoliv podmínek. Pokud jde o údržbu, pokouším se držet rady M. Vysloužila. Každoročně X nejstarších výhonů vyříznete a X nejlepších výmladků ponecháte, ostatní výmladky vyřežete. Za X dosadíte libovolné číslo od 2 do 5. Naučit se rozeznat nejstarší od nejmladších holt musíte, bez toho to nepude. Kosi můžou mít vliv velký až likvidační ale nelze to posoudit. Jistě byste poznal, že rybíz kvete, nasadí bobule, ty zčervenají a zmizí. Když nepoznáte, jak rybíz kvete, jste totálně v háji a dejte se na pěstování hajních rostlin, třeba jedlí. Pokud ani nekvete, keře můžou mít nějakou virózu, vykopat a na jiném místě zasadit nové.

host - 141.155 (?), 21.6.2024 22:40

Starší větve jsou tmavší a větví se. Mladé světlé pruty, žádoucí jsou silnější, tenké se odstraní. Zkroucené vrcholové listy způsobuje mšice.

Někdy je rychlejší zeptat se někoho v místě, než na internetu. Pokud vám to ukáže, budete příště už vědět.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz