Plody jahod vám zčervenají i pod listy, ale posbírejte nahnilé, ať se další od nich nekazí. Teď listy rozhodně nestříhejte!! Jestli je nemáte na textilii, je dobré plody podložit listy (neutrženými). Lída
Draselná sůl jahodníkům nesvědčí. Draslík je k vyzrávání rostlinných pletiv. Ke zvýšení růstu šlahounů je potřeba dusík (N), nejvhodnější jsou malé dávky a 2-3x týdně. Doporučuji aplikaci postřikem na list hnojivem Hycol-MgN.
Cererit ano - hnojím zjara po očištění rostlin a po sklizni, na začátku květu používám Kristalon, ale Cererit můžete použít také. V době květu nezahrabávat (nemá se v té době okopávat), proto dávám za květu ten Kristalon - i rychleji působí . Lída
Dobrý den.. mám takový problém s jahodama, jahody se mi trochu více rozrostly a místo krásných šťavnatych jahod mám jen velkou kopu listu, listy jsou tak velké že přerostly i jahody, a ony nemaji dost světla aby pořádně zčervenaly a k tomu začínaji hnít. nemám třeba ty listy ostříhat aby se jahodám dostalo více světla? prosímvás o radu. předem mooc děkuji..
Plody jahod vám zčervenají i pod listy, ale posbírejte nahnilé, ať se další od nich nekazí. Teď listy rozhodně nestříhejte!! Jestli je nemáte na textilii, je dobré plody podložit listy (neutrženými). Lída
Zdravím pěstitele jahod. Mám dotaz ohledně velikosti plodů. Předloni jsem zasadila jednouplodící jahody (bohužel nevím název) Loni byly takové nic moc. Letos je na nich jahod opravdu hodně. První jahody jsme měli veliké, ale postupem času se začínají pořád zmenšovat. Na rostlině je jedna velká jahoda a ostatní jsou malinké. Hnojím je Krystalonem na jahody (jednou týdně). Nevím čím to může být, když to je jahodník s velkými plody. Dělám něco špatně, nebo jsou ty rostliny vysílené? Za každou radu předem díky Zdenca.
Jsou to moje první jahody. Mám je od sousedky, ta má ty stejné, ale takhle malé je teda nemá. Ptala jsem se jí, nehnojí, nezalévá a má je o hodně větší než já. Tak mi je to divný, no. Zdenca