Angrest - stihle vreteno
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.139 (?), 24.1.2012 13:33
Ale nejaka apikalna dominancia tm je, kedze sa musel zastrihnut ten kolmo rastuci vyhon, aby sa vytvorila kotlovita, ci pyramidalna korunka.
V dnesnej dobe uzkych, stihlych, ba az s extra kratkym obrastom (baleriny) tvarov u niektoreho ovocia danym geneticky u ineho dosiahnutym podnozami a rezom, sa nik nepokusa vytvorit nieco podobne u angrestu?
Myslim, ze niekto isto. Aj ked sa nik nenajde tu, vyskusam to. Len tak zo zaujimavosti. :D
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.139 (?), 24.1.2012 13:38
Davnejsie, som niekde, no nepamatam kde cital o moznosti dopestovat si u stromkoveho angrestu dve alebo viac poschodi korunky. Kde to ale bolo si spomenut uz nedokazem. Preto som si myslel, ze sa tym padom da dopestovat nieco na sposob vretena, ci stihleho vretena. Samozrejme ratam s tym, ze u angrestu to nepojde do dvoch metrov ako u inych ovocnin. :D To by ta meruzalkova podnoz musela byt riadne bujna. :D
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.139 (?), 25.1.2012 20:08
Dakujem za tip na knizku, zabezpecim si ju v co najkratsej dobe. Je tu viackrat odporucana a ako som pozeral knihkupectva, ma za seboi aj dost slusny pocet dotlaci. Ta mi nesmie v kniznici chybat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 5.149 (?), 26.1.2012 9:54
Knihy Naše zahrádka a zejména modernější kniha 1000 rad od Ing.Šrota (mám vydání z roku 1974) je opravdu biblí českých zahrádkářů. Knihy vznikly v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století v době, kdy zahrádky sloužily zejména k produkci drobného ovoce a k posílení rodinných rozpočtů (sběrny ČZS a výkup zeleného angreštu, rybízu). V této době se angrešt ve velkém pěstoval v keřové formě a byly moderní stromkové angrešty roubované na meruzalce. Proto v těchto knihách je jen okrajová zmínka o možnosti pěstovat pravokořenné stromky, které jsou čistě záležitostí hobby. Pokud chcete opravdu zkusit pěstovat štíhlé vřeteno angreštu, tak si zadejte na vyhledávači Googl "gooseberries cordon",kde najdete návody jak postupovat při zapěstování.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.139 (?), 27.1.2012 18:18
Musi to vyzerat zaujimavo. Dufam, ze na to tento rok nezabudnete, aj ked to asi neni stredobodom pestovatelskeho zaujmu..
|
|
 |
|
 |
 |
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 170.153 (?), 27.1.2012 18:23
|
|
 |
|