Angrešt bílý, zelený a červený, prosím doporučte
|
|
 |
 |
host - 6.16 (?) 11.2.2010 8:02
Nechci Vás odrazovat od pěstování angreštu (já o obnovení angreštu uvažuju také),ale tlak padlí je opravdu velký.Nekoukal bych na barvu, ale sadil jen rezistenty, byť na úkor chutě.A i u rezistentů aplikoval chemickou ochranu.V místě mého bydlitě, Plzeňsko, napadá padlí i rezistentní odrůdy.Nebo pouze byly jako rezistentní prodány??Viděl jsem mladý stromek, první dva roky byl údajně čistý, pak napadený padlím tak, že jej pěstitel raději vykopal a spálil.Známý mi vyprávěl o řadě svých 4-5 rezistentních angreštů, o které se staral stejně, tj.bez chemie.Dva z nich mu padlí napadlo silně, plody nepoživatelné.Pepík
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
All - Stříbrný Zahrádkář (125) - 70.229 (?), 10.2.2010 21:44, zobrazeno: 34729x
Dobrý den, chtěl bych si na jaře pořídit ještě pár stromkových angreštů. Nějaký zelený, bílý a červený. Chtěl bych Vás tímto požádat o nějaké informace, které angrešty mi můžete doporučit z vlastní zkušenosti. Hodlám je ošetřovat i chemicky, tak že to nemusí být pouze rezistenti.
Předem děkuji za rady a informace HS.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 11.2.2010 0:45
Ten černý angrešt se jmenuje Něguš, má zvláštní voňavou chuť. Je to stará ruská odrůda, ve školkách ji (už zas znovu) prodávají. Nejlepší žlutý chuťově je určitě Zlatý fík, ale je u něj nutná chemie. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.16 (?), 11.2.2010 8:02
Nechci Vás odrazovat od pěstování angreštu (já o obnovení angreštu uvažuju také),ale tlak padlí je opravdu velký.Nekoukal bych na barvu, ale sadil jen rezistenty, byť na úkor chutě.A i u rezistentů aplikoval chemickou ochranu.V místě mého bydlitě, Plzeňsko, napadá padlí i rezistentní odrůdy.Nebo pouze byly jako rezistentní prodány??Viděl jsem mladý stromek, první dva roky byl údajně čistý, pak napadený padlím tak, že jej pěstitel raději vykopal a spálil.Známý mi vyprávěl o řadě svých 4-5 rezistentních angreštů, o které se staral stejně, tj.bez chemie.Dva z nich mu padlí napadlo silně, plody nepoživatelné.Pepík
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.60 (?), 11.2.2010 9:42
Mám na zahradě beztrný, odrůdu nevím, je trochu tvrdší, sladký,výborný.Mohu doporučit.Barva světle červená.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.2 (?), 11.2.2010 10:06
Dobrý den. Souhlasím paní Lído, že Zlatý fík je skutečně super. Ale kdysi dávno jsem pěstoval přes 80 stromků angreštu a zhruba v prostřed jedné řady, kde bylo 32 stromků byl, jen jeden, který se jmenoval Zlatoháv. Byl to taky dávný výpěstek pana Šolce, neuvěřitelně ostnitý. A moji, tehdy hodně malí synové, kterým je dnes přes 30 roků, naprosto neomylně poznali jeho výbornou chuť a ten stromek vždy zcela obrali. Stanislaw
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|