Angrešt
|
|
 |
 |
host - 2.157 (?) 10.1.2018 18:50
"Výhodou je, že když se stromek zapěstuje, už nevyhání výmladky..."
Já jsem to nezkoušel, ale tipnul bych si, že pravokořenný angrešt byť pěstovaný jako stromek stále zůstane keřovinou a odnožovat bude. Možná i víc než ta podnožová meruzalka.
Mimochodem, proč se roubuje na meruzalku, proč se nepěstuje, nemnoží a neprodává jako pravokořenný?
*
Stejně si ale myslím, hlavně z hlediska životnosti, úrodnosti a spotřeby práce jsou lepší keře.
Rafael.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 254.170 (?), 10.1.2018 16:14, zobrazeno: 4868x
Dobrý den, můžete mi někdo poradit jak postupovat pokud chci na neroubovanem angreštu zapěstovat kminek s korunkou? Děkuji. Happening.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.157 (?), 10.1.2018 18:50
"Výhodou je, že když se stromek zapěstuje, už nevyhání výmladky..."
Já jsem to nezkoušel, ale tipnul bych si, že pravokořenný angrešt byť pěstovaný jako stromek stále zůstane keřovinou a odnožovat bude. Možná i víc než ta podnožová meruzalka.
Mimochodem, proč se roubuje na meruzalku, proč se nepěstuje, nemnoží a neprodává jako pravokořenný?
*
Stejně si ale myslím, hlavně z hlediska životnosti, úrodnosti a spotřeby práce jsou lepší keře.
Rafael.
|
|
 |
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?), 10.1.2018 18:56
Já jsem to nezkoušel
Já jo a skutečně neodnožuje. Špatný tip. Mojí inspirací byla kdysi ještě starší kniha "Naše zahrádka".
proč se roubuje na meruzalku,
Asi protože možná nejde vypěstovat do takové výšky a je to rychlejší.
Mimo mé zkušenosti zde citace, R.Šrot,1000 dobrých rad... " Pravokořenný angrešt má houževnatý kmínek, který se nezlomí... Hlavně netvoří kořenové odnože jako meruzalka..."
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.157 (?), 10.1.2018 20:52
Zkušenostem věřím, já jen teoretizoval bez praktických zkušeností, díky za ně.
*
(Měl jsem kdysi, kolega ze školky - nějaký prodejce mi "vnutil" cca 200ks. těch stromkových angreštů. Končil a nevěděl co s nimi a já blbec si je vzal a zasadil...)
A pak jsem s velkou nostalgií vzpomínal na keř po dědovi který jsem kvůli ženě před záprážím a nějaké skalce zlikvidoval.
Velmi rychle, cca za pět let jsem se těch stromečků zbavil - vykopal a rozdal jsem je. K velké nelibosti odběratelů plodů.
Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|