Děkuji za všechny vaše reakce, ale vidím, že jednoznačnou odpověď tu asi nejspíš nenajdu.
Zákon praví, že zvíře nesmí vážit víc než 30 kg a uhynout na nebezpečnou nákazu. Při zakopání je třeba použít dezinfekční prostředky a místo zvolit tak, aby nebylo ohroženo zdraví lidí ani životní prostředí, tedy rozhodně ne třeba v blízkosti studny. Hloubka hrobu musí být alespoň 80 cm a pokud se nejedná o pozemek vlastní, musí majitel pozemku s tím pohřbením souhlasit. Jak se zdá, praxe je leckdy ale docela jiná...
Ten chloramin určitě nebude tak neškodný, jak se mne tu kdosi snažil přesvědčit, neboť podle Bezpečnostního listu je závadný pro vodní prostředí a je třeba zamezit kontaminaci vody a půdy a styku s hořlavými materiály. Při úniku velkého množství chloraminu do povrchové, spodní nebo odpadní vody je dokonce nutné uvědomit o tom příslušné orgány! (A vím já, co je to "velké množství"?)
Zakoupila jsem tedy ještě jakési hašené vápno "čerťák", které je určeno pro trávník a zahradu, takže by to nemusela být pro vegetaci zase až taková darda a snad by to mohlo i dezinfekčně fungovat. Jen s tím dávkováním pro tento účel si pořád nevím rady...