Stanislava - (4) - 26.141 (?), 29.9.2007 14:43, zobrazeno: 6150x
Dobrý den, moc všechny zdravím a naléhavě prosím o pomoc. Moc miluji tulipány, tak jsem se jala teď na podzim sázet další várku na jaro. Nakoupila jsem si krásné veliké cibule a začala pro ně připravovat místečko. Chtěla jsem je dát hned vedle těch, které jsem vsadila loni na podzim. Omylem jsem zaryla příliš blízko, tak se mi podařilo odkrýt pár loňských cibulí. Ale jaké bylo moje zděšení, když jsem zjistila, že tyto cibule jsou zničené, prázdné. Z většiny loňských cibulek zbyla jen obálka. Když jsem "to" vzala do ruky, držela jsem prázdnou hnědou obálku, na spodní straně ještě byly někde kořínky, někde malilinkatá cibulečka, ale jen třeba půl centimetru, taková podlouhlá. Žádné zbytky po kousání zubů nebo tak něco. Tak nevím, jsou vyžrané, nebo snad nějak vyhnily??? Nevím, co s tím mám dělat a jsem z toho nešťastná. Nové cibule jsem už radši nevsadila, mám je před vysazením něčím namořit? Nebo jak se bránit záhadnému nepříteli? A kdo jím vlastně může být? Prosím poraďte. (Pro doplnění: půdu mám trošku jílovitou, těžkou, tak pod tulipány vždy podsypávám písek. Je také na tulipány možná moc kyselá, sem tam někde roste mech, tak se ji chystám posypat vápnem, snad to pomůže.) Mockrát děkuji za všechny rady. S pozdravem Stanislava
|