Rostlina z Recka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
mhi - Stříbrný Zahrádkář (194) - 62.154 (?), 25.10.2009 14:32, zobrazeno: 8998x
Muzete prosim nekdo identifikovat tuto rostlinu (na obrazku nize), ktera roste na mnoha reckych ostrovech (Kreta, Rhodos)? Roste ve skalach ci prorusta silnicemi, cibule je pomerne velika (5-10cm).
Musim se priznat, ze jsem si jednu domu dovezl. Na mou obranu budiz to, ze jsem ji vybral spolu s nekolika dalsimi z cesty, kde byla zadupana od turistu, a zbytek jsem zasadil mimo stezku. Moc jsem v to nedoufal, ale uz mi z cibulky roste zelene! Ted' ale nevim jak se o ni starat, v jake zemine ji nejlepe pestovat, co v zime, atd. Poradite nekdo?
A take by mne jen tak na okraj zajimalo, jak se da v nasich koncinach pestovat Aloe.
Dekuji.Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 46.234 (?), 25.10.2009 17:10
Před 4 roky jsem navštívila Krétu, také jsem se tam s touto cibulovinou setkala, okolní kopce jí byly doslova poseté. Je to Urginea maritima, co s ní, v našich zimách, to opravdu neporadím, divila bych se, kdyby venku přežila. Chtěla bych se tam podívat někdy na jaře, v době plné vegetace
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 93.15 (?), 25.10.2009 17:53
je to jen muj typ, ale podobna kvetenstvi maji u nas trvalky jmenem liliochvostec-Eremurus, u nas hl.zname zlutě kvetouci..., ale videl jsem i v tomto barevnem odstinu... tak tipuji Eremurus..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 46.234 (?), 25.10.2009 18:13
Eremurus přece nemá cibuli
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.166 (?), 25.10.2009 18:19
Tohle opravdu vypadá na Urginea maritima, to znamená pravá mořská cibule (u nás se většinou pod označením mořská cibule pěstuje snědek ocasatý). Dá se pěstovat jako pokojovka. Hanča
|
|
 |
|
 |
 |
|
mhi - Stříbrný Zahrádkář (194) - 62.154 (?), 25.10.2009 22:29
Dekuji za odpovedi, dle webu to skutecne je Urginea maritima. Ted' je tedy otazka jak ji pres zimu doma pestovat a v jake pude
To same bych rad vedel o Aloe.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 250.138 (?), 26.10.2009 10:26
Kdy jste to fotil? Asi jsme to taky viděl, někdy v srpnu, ale to už nemělo květy, ale takové červené bobule.
Aloe, to mám celý rok uvnitř na okně, půda stejná jako pro ostatní kytky. Trochu substrátu, trochu hlíny z krtinců. Zaléva se tak jednou za týden. Nedávám ho na léto ven, protože mám dojem, že se mu venku moc nelíbí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mhi - Stříbrný Zahrádkář (194) - 62.154 (?), 26.10.2009 15:06
V zari, tusim ze uplne koncem. Asi bych si mel pamatovat dovolenou pred mesicem, co? ;-)
Dle meho nazoru to kvete zejmena jaro/podzim. Pres zimu je na horach zima, v lete zase moc horko.
[Jen podotykam, ze stale nikdo neodpovedel na to v cem tu rostlinu pestovat... netusim do jake pudy ji dat, zatim dostala smes pisku, raseliny a substratu]. Predpokladam, ze bude chtit kyselejsi prostredi.
Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.206 (?), 2.11.2009 12:20
muzu k tomu Aloe, nekdy v breznu ho vyhodim ven, cele leto je venku, dokonce i kvete, domu zase v zari
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 210.19 (?), 2.1.2010 20:44
k rostlině z Řecka - viděla jsem je na Rhodosu též v září.
Tak přece víte v jaké půdě se nacházela - vytvořte podobnou.
Žádná kvalitní půda to nebyla, spíše vyschlá roholina, to poroste
dobře.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |