narcisy, tulipány, hyacinty

host - 48.80 (?)
17.3.2009 1:27

Dobrý den, jednodušší a bez starosti to budete mít, pokud vezmete starou přepravku nebo si v obchodě se zeleninou vyhlídnete nějakou šikovnou bedničku - plastovou nebo dřevěnou, naukládáte vedle sebe jednotlivé květináčky a zasypete zeminout. Jo, na dno přepravky dejte 2 vrstvy novin, aby se vám zemina nevysypávala pryč. květináčky zasypte celé zeminou a nebudou tak v létě prosychat. Bednu postavte do zahrady do polostínu, ale občas zkontrolujte, protože např. slimáci milujou hyacinty, vyžírají jim vegetační vrchol. Zalít jen výjimečně, v době sucha, jinak stačí dešťová voda.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Zůza2 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 191.251 (?), 15.3.2009 8:08, zobrazeno: 15172x

Dobrý den, teď na jaře jsem si koupila narcisy, tulipány, hyacinty v květináčích. Už odkvetly. Chtěla bych je přesadit do záhonu, ale až na podzim (dřív to asi nepůjde). Poraďte mi prosím, jak se mám o kytky starat.

balla - (26) - 163.74 (?), 15.3.2009 17:47

Klidne je muzete vysadit jiz nyni, a uz vubec se o ne starat nemusite.Jen je vysadte na misto, kde Vam pokvetou nekolik let.Tulipany asi po 5ti letech /po zatahnuti/presadite na jine misto.Muzete i na stejne, ale musela byste jim vymenit zeminu.Narcisky muzete nechat v zemi dele jak 5let.Ovsem hyacinty je nejlepsi vyryvat kazdym rokem taky po zatahnuti, protoze by pak"zplanely".

host - 191.251 (?), 16.3.2009 7:57

Já je ale bohužel nní zasadit nemohu. Během dvou měsíců budeme totiž celou zahradu přerývat. Nikdo se o ni dlouhou dobu nestaral a je plná bodláků a kopřiv. Navíc je příšerně hrbolatá, že ani nejde sekat. Asi za dva měsíce ji proto zořeme, zarovnáme a vysejeme trávník. Teprve potom budu moct sázet nějaké kytičky.

balla - (26) - 163.74 (?), 16.3.2009 21:07

To nevadi, nechte je v kvetinaci a az nebude mrznout tak je dejte ven ne na prime slunce, spise polostin a jakmile si upravite zahradu tak je vysadte na misto, ktere bude obyvat nekolik let.Jen je nesmite prelevat, jinak uhniji.

host - 48.80 (?), 17.3.2009 1:27

Dobrý den, jednodušší a bez starosti to budete mít, pokud vezmete starou přepravku nebo si v obchodě se zeleninou vyhlídnete nějakou šikovnou bedničku - plastovou nebo dřevěnou, naukládáte vedle sebe jednotlivé květináčky a zasypete zeminout. Jo, na dno přepravky dejte 2 vrstvy novin, aby se vám zemina nevysypávala pryč. květináčky zasypte celé zeminou a nebudou tak v létě prosychat. Bednu postavte do zahrady do polostínu, ale občas zkontrolujte, protože např. slimáci milujou hyacinty, vyžírají jim vegetační vrchol. Zalít jen výjimečně, v době sucha, jinak stačí dešťová voda.

host - 137.153 (?), 19.3.2009 10:09

Tedy ti slimáci, asi se adaptovali i na narcisy, je to možné?  Při pohledu na likvidovaný budoucí květ  (tudíž NEKVĚT) se měním ve vraha. Nosila jsem do zahrady ty s ulitou (hlemýždě), že si budou konkurovat, ale ty přes zimu baštila nějaká kuna... nebo kdo.

F.T.

host - 134.58 (?), 20.3.2009 22:32

Chcem sa spytat na tulipanyy, ktore som si kupila v kvetinaci v obchode. Presadila som ich do vacsieho kochlika a dala novy substrat pre izbove kvetiny.Krasne mi vykvitli ale uz odkvitaju a ja teraz neviem co s nimi mam robit kedze nemam zahradu a tak ani moznost ich posadit do zahonu...

Ako sa mam o ne starat v kochliku po odkvitnuti aby mi nezhnili alebo neodumreli? Dakujem, veronika

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 128.44 (?), 22.3.2009 18:39

Vyhodit, když nemáte tyto podmínky. Je možné je dopěstovat do zatažení, ale bude to k ničemu. Cibuloviny potřebují na začátku vegetace (říjen) nízké teploty, aby zakořenily, ale nerašily.  Dále v zimě teploty okolo nuly aby vydržely v dormanci (nerašily a nekvetly). Jestli to můžete doma splnit, zkuste je dopěstovat. Ale asi bude lepší si příští rok koupit nové.

vika - (12) - 134.58 (?), 22.3.2009 19:48

tak diky za radu... skusim ich pestovat do uzavretia cibul a potom snad hodit niekde do chladu... inak v chalde maju byt normal v kochliku?a treba aj tmu ci staci len chlad? diky

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6651) - 128.44 (?), 22.3.2009 20:31

V létě naopak teplo. Ve tmě být nemusí. V říjnu musí do země a teplotu 8 st. (pod 10) na zakořenění a od konce listopadu 0.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz