narcisy, tulipány, hyacinty
|
|
 |
 |
host - 48.80 (?) 17.3.2009 1:27
Dobrý den, jednodušší a bez starosti to budete mít, pokud vezmete starou přepravku nebo si v obchodě se zeleninou vyhlídnete nějakou šikovnou bedničku - plastovou nebo dřevěnou, naukládáte vedle sebe jednotlivé květináčky a zasypete zeminout. Jo, na dno přepravky dejte 2 vrstvy novin, aby se vám zemina nevysypávala pryč. květináčky zasypte celé zeminou a nebudou tak v létě prosychat. Bednu postavte do zahrady do polostínu, ale občas zkontrolujte, protože např. slimáci milujou hyacinty, vyžírají jim vegetační vrchol. Zalít jen výjimečně, v době sucha, jinak stačí dešťová voda.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
balla - (26) - 163.74 (?), 15.3.2009 17:47
Klidne je muzete vysadit jiz nyni, a uz vubec se o ne starat nemusite.Jen je vysadte na misto, kde Vam pokvetou nekolik let.Tulipany asi po 5ti letech /po zatahnuti/presadite na jine misto.Muzete i na stejne, ale musela byste jim vymenit zeminu.Narcisky muzete nechat v zemi dele jak 5let.Ovsem hyacinty je nejlepsi vyryvat kazdym rokem taky po zatahnuti, protoze by pak"zplanely".
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.251 (?), 16.3.2009 7:57
Já je ale bohužel nní zasadit nemohu. Během dvou měsíců budeme totiž celou zahradu přerývat. Nikdo se o ni dlouhou dobu nestaral a je plná bodláků a kopřiv. Navíc je příšerně hrbolatá, že ani nejde sekat. Asi za dva měsíce ji proto zořeme, zarovnáme a vysejeme trávník. Teprve potom budu moct sázet nějaké kytičky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
balla - (26) - 163.74 (?), 16.3.2009 21:07
To nevadi, nechte je v kvetinaci a az nebude mrznout tak je dejte ven ne na prime slunce, spise polostin a jakmile si upravite zahradu tak je vysadte na misto, ktere bude obyvat nekolik let.Jen je nesmite prelevat, jinak uhniji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.80 (?), 17.3.2009 1:27
Dobrý den, jednodušší a bez starosti to budete mít, pokud vezmete starou přepravku nebo si v obchodě se zeleninou vyhlídnete nějakou šikovnou bedničku - plastovou nebo dřevěnou, naukládáte vedle sebe jednotlivé květináčky a zasypete zeminout. Jo, na dno přepravky dejte 2 vrstvy novin, aby se vám zemina nevysypávala pryč. květináčky zasypte celé zeminou a nebudou tak v létě prosychat. Bednu postavte do zahrady do polostínu, ale občas zkontrolujte, protože např. slimáci milujou hyacinty, vyžírají jim vegetační vrchol. Zalít jen výjimečně, v době sucha, jinak stačí dešťová voda.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 137.153 (?), 19.3.2009 10:09
Tedy ti slimáci, asi se adaptovali i na narcisy, je to možné? Při pohledu na likvidovaný budoucí květ (tudíž NEKVĚT) se měním ve vraha. Nosila jsem do zahrady ty s ulitou (hlemýždě), že si budou konkurovat, ale ty přes zimu baštila nějaká kuna... nebo kdo.
F.T.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.58 (?), 20.3.2009 22:32
Chcem sa spytat na tulipanyy, ktore som si kupila v kvetinaci v obchode. Presadila som ich do vacsieho kochlika a dala novy substrat pre izbove kvetiny.Krasne mi vykvitli ale uz odkvitaju a ja teraz neviem co s nimi mam robit kedze nemam zahradu a tak ani moznost ich posadit do zahonu...
Ako sa mam o ne starat v kochliku po odkvitnuti aby mi nezhnili alebo neodumreli? Dakujem, veronika
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vika - (12) - 134.58 (?), 22.3.2009 19:48
tak diky za radu... skusim ich pestovat do uzavretia cibul a potom snad hodit niekde do chladu... inak v chalde maju byt normal v kochliku?a treba aj tmu ci staci len chlad? diky
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |