Mečíky - mám si objednat ještě teď?

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?)
20.5.2010 16:15

jisteze jeste neni pozde-akorad Vam pokvetou az v srpnu a zari, ale sazet urcite muzete, doporucil bych ne ty ze supermarketu, ale jednotlive odrudy pochazejici z Cech, jsme mimojine mecikova velmoc..

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 127.63 (?), 20.5.2010 10:54, zobrazeno: 6861x

Dobrý den,

v jednom zásilkovém obchodě jsem objevila krásné mečíky s výraznou slevou (předpokládám že proto, že už mají být dávno v zemi). Na jednu stranu mě velice lákají (cena super) ale co teď s nimi? S uchováváním cibulí nemám zkušenosti, doma jsme je vždy už v březnu zasadili. Myslíte že se dají ještě zasadit (i když třeba pěkně nenakvetou, jen v rámci životaschopného uchování do příštího jara)? Objednat, nechat ležet na polici a čekat na příští jaro mi přijde jako nejhorší varianta, bojím se že by cibule zaschly... Nebo se na to mám uplně vykašlat? Poraďte, co byste udělali vy...

host - 224.13 (?), 20.5.2010 10:57

určitě si je ještě muzete objednat, my je ještě také nemáme v zemi, budeme sázet v sobotu

host - 127.63 (?), 20.5.2010 11:27

Dekuju za super rychlou reakci. Ted jsem trochu googlila a zjistila ze rozsah doporucovane doby kdy meciky sazet je od pulky dubna az do druhe pulky kvetna... Zajimave :D Mamka meciky davala do zeme vzdy mnohem driv (jak jsem psala, brezen, konec brezna, zacatek dubna - dle pocasi) a ja jsem to po ni proste opakovala tak jak me to naucila a nikdy me nenapadlo to nejak resit. Hm, se dneska zase neco noveho dozvim :)

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6648) - 70.100 (?), 20.5.2010 11:41

To je jednoduché s tím termínem, čím dřív zasadíte, tím dřív kvetou, ale nesmí zmrznout při rašení. Tedy musí vyrašit až když není nebezpečí mrazů. U Vás.

Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 81.161 (?), 20.5.2010 14:21

Loni jsem při vyrývání hlíz gladiol zapoměla v zemi 15 ks hlíz. Jak to vím? Minulý týden, když jse přišla sázet hlízy mečíků do země, tak jsem je uviděla, měly už 10 cm ocásky venku ze země. Zima byla dost mimořádná, přes dva měsíce na nich nepřetržitě ležela 1 m vysoká vrstva sněhu. Hlízám se vůbec nic nestalo a daly se čile do díla a dobře odpočaté do života.  Objednejte, sázejte, potěšení z nich mít určitě ještě letos budete.

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 39.231 (?), 20.5.2010 14:46

ahojky nejste sama, mozna mame na mysli stejny zasilkovy obchod.. ale ja uz v tom nakupovala a a tak mi zase poslali jejich oznameni o slevach a take jsem o mecikach a jinych cibulovinach uvazovala... ale asi objednam,..minule jsem byla spokojena a snad budu i ted----i kdyz v zahrada je jeste pod vodou a nevidim jeste ani listecky neceho co je v hlubinach... ale chtela bych uz zacit znovu obnovou zahrady, protoze okrasnou zahradu mam porytou, protoze ze zahrady primo lilo do sklepa voda a tak jsem musely poryt zahradu i pres cibuloviny..no voda si nevybirala a tak jsme delali korytka.. tak jestli mi prisla objednane zbozi co nejdrive, tak bych je nasadila do tech koryt,... no a s kvetenim si trochu pockam... ale snad by nejake cibuloviny vylezli...

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 20.5.2010 16:15

jisteze jeste neni pozde-akorad Vam pokvetou az v srpnu a zari, ale sazet urcite muzete, doporucil bych ne ty ze supermarketu, ale jednotlive odrudy pochazejici z Cech, jsme mimojine mecikova velmoc..

host - 252.250 (?), 21.5.2010 22:05

Ok, objednala jsem a tesim se :) Dekuji za reakce.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz