Cibuloviny v květináči - můžu je vysadit nyní?

host - 68.33 (?)
8.3.2010 22:52

Já jsem si koupila hyacint v květináči před pár dny a hojně kvete, mám ho v obýváku na stole. Co s ním, až odkvete? Moc ráda bych ho zachovala. Děkuji.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 6.233 (?), 29.1.2010 12:11, zobrazeno: 17916x

Dobrý den,

prosím o radu... na podzim mi zbyly cibulky modřenců a narcisů a já je schovala s tím, že je zasadím před jarem do květináčku, aby mi kvetly v kuchyni... ale ted jsem si přečetla, že jsem je měla zasadit i do toho květináčku už na podzim - můžu je zasadit i teď a nechat třeba v kuchyni? Vykvetou mi?...trošku jsem to s tím časem nevychytala... ale třeba není pozdě?

Díky J.

host - 49.39 (?), 29.1.2010 14:28

Jistěže není pozdě. Normálně je zasaďte do květináčů a udržujte vlhké, spíše v chladnějším místě než přímo v teple. Vykvetou Vám a na jaře je pak můžete vsadit do záhonů, kde pak zatáhnou.

Josef.

host - 68.33 (?), 8.3.2010 22:52

Já jsem si koupila hyacint v květináči před pár dny a hojně kvete, mám ho v obýváku na stole. Co s ním, až odkvete? Moc ráda bych ho zachovala. Děkuji.

skalovi.pís - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 170.19 (?), 8.3.2010 23:35

Po odkvětu odřízněte stvol a snažte se udržet rostlinu živou a jakmile rozmrzne půda, vysaďte ji bez květináče do záhonu. Dostatečně hluboko - aby nad cibulí bylo cca 10cm země. Rostlina bude dál vegetovat a příští rok venku znovu vykvete. Máte-li na zahrádce hryzce, pravděpodobně se s ní příští jaro neshledáte. Mají ji velice rádi. Držím palce.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6646) - 70.100 (?), 9.3.2010 6:45

Zbytečně zakládáte nové vlákno. Kdybyste sjela myší o pár řádků dolů v sekci, je tam odpověď a podobných dotazů více.

skalovi.pís - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 170.19 (?), 8.3.2010 23:40

Pane Josefe! V mnohém jsem v této diskuzi s vámi souhlasil. U drobných cibulovin vám však musím odporovat. Vysadit ano do květináče, nebo do země,  pokud bude trochu rozmrzlá, ale jen pro záchranu cibulí. Kvetení se už nedá očekávat.

host - 49.39 (?), 9.3.2010 13:03

Základní dotaz paní tazatelky byl položen koncem ledna, kdy všude leželo půl metru sněhu. To by se jí těžko cibulky sázely.

Napsal jsem, že je paní má nasázet a udržovat spíše v chladnějším místě, aby se nevytahovaly.

Všechny cibuloviny mají květy založené již na podzim a tak nevidím důvod, proč by neměly vykvést.

Vzhledem k termínu dotazu se jednalo především o záchranu cibulí, aby je paní tazatelka nemusela na jaře seschlé vyhodit.

Josef.

skalovi.pís - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 170.19 (?), 8.3.2010 23:45

Pokud chcete přirychlit jarní cibuloviny, vysazují se do nádob na podzim a s nádobou ze vloží do země. Ochrana proti mrazu je nutná nikoliv však kvůli cibulkám v zemi, ale proto abychom v předjaří mohli nádobu vyzvednout a přenést postupně do chladného a později do teplejšího domácího prostředí s dostatkem světla. Pak rostlinky postupně vykvetou. Při vyšší domácí teplotě se nevzhledně vytáhnou.

host - 169.122 (?), 22.3.2010 20:36

rychlené cibuloviny je vhodné hned na jaře zasadit do zahrádky a nechat odpočinout. Pro další rychlení nejsou vhodné min. dva roky. 

host - 137.132 (?), 21.4.2010 21:24

Dobrý večer, zbyly mi cibuloviny a to Modravka, a česnek / allium / a ladovník modrý. Měli se zasadit na podzim.Co se stane když je dám teď v dubnu do hlíny? Děkuji

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz