cardiocrinum giganteum

Vladislav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 192.79 (?)
11.4.2015 20:51

Cardiocrinum gigantea lze zakoupit v Polsku, jen ta realizace poštou a placení faktury je prakticky oficielně nemožná. Obchody na to nejsou připraveny a my jako zákaznici chceme zboží získat levně. U nás se dalo sehnat semeno za hezkou cenu v Martagonu. V těchto vláknech máme řešit pěstování a ne finanční otázky. Proto je zde vlevo rubrika Fórum a tam se můžete dotazovat na různé záležitostí.  Cibule Cardiocrinum se objednávají v lednu. Nyní by to snad také šlo, ale s rizikem, že se poláme narašená lodyha. Cena dnes je 300,- Kč + cena telefonu, poštovní poplatky a doprava z blizké pošty. Záruka od anonymních zájemců, že se vše uhradí je nejistá.

Vladislav

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 116.7 (?), 16.3.2009 7:51

Dobrý den,

zdravím! Dostala jsem cibuli této rostliny z Německa. Posílají ji i na dobírku. Zasadila jsem ji do velkého květináče podle pana Stanislawa, a už krásně roste. Prý se dobře množí dceřinnými cibulemi. Helena

host - 59.126 (?), 6.2.2015 20:02

dobrý večer mohu Vás poprosit jak jste sehnala tuto kytku? na internetu jí nemphu sehnat ani v německu ani v polsku. Děkuji

Vladislav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 192.79 (?), 6.2.2015 21:02

Zdravím. přesto, že se ptáte anonymně na tuto cibulovinu, mohu vám sdělit, že je možné tuto rostlinu sehnat v Polsku za celkem relativně levnou cenu. U mně velice dobře roste a dokonce kvete. Před nedávnem jsem zde uváděl fotku. Někde v tomto vlákně najdete popis pěstování v nádobě.

Vladislav

Vladislav - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (54) - 192.79 (?), 11.4.2015 20:51

Cardiocrinum gigantea lze zakoupit v Polsku, jen ta realizace poštou a placení faktury je prakticky oficielně nemožná. Obchody na to nejsou připraveny a my jako zákaznici chceme zboží získat levně. U nás se dalo sehnat semeno za hezkou cenu v Martagonu. V těchto vláknech máme řešit pěstování a ne finanční otázky. Proto je zde vlevo rubrika Fórum a tam se můžete dotazovat na různé záležitostí.  Cibule Cardiocrinum se objednávají v lednu. Nyní by to snad také šlo, ale s rizikem, že se poláme narašená lodyha. Cena dnes je 300,- Kč + cena telefonu, poštovní poplatky a doprava z blizké pošty. Záruka od anonymních zájemců, že se vše uhradí je nejistá.

Vladislav

host - 40.226 (?), 10.2.2012 10:38

Dobrý den, chci jen sdělit, že Cardiocrinum lze nyí koupit v internetových obchodech v Polsku.    Vladislav

host - 198.153 (?), 18.3.2009 23:40

Dobrý den. Jestli se opravdu jedná o Cardiocrinum g.,tak vás musím zklamat, ale rostlina po odkvětu zachází. Podle toho co tu čtu v příspěvkách, si myslím, že jde o Křín. Ten je i častěji k sehnání. Mirek

host - 180.2 (?), 19.3.2009 7:34

Dobrý den. Je to tak jak píšete. Moje rostlina byla Crinum x powellii. Spletl jsem se tím, že otázka byla na cibuli. Tímto se moc omlouvám všem. Stanislaw

tropheus - (6) - 202.130 (?), 19.3.2009 12:56

Splést se může každý. Zaujalo mě to právě kvůli tomu, že rostlina moc k sehnání není a najednou tu čtu co lidí jí pěstuje. Proto jsem zareagoval. A taky proto, že kdyby jí opravdu někdo měl, že bych se s dotyčným dohodl třeba na nějaké výměně za jinou rostlinu. Příjdou mi totiž ceny některých nabízených rostlin zbytečně přemrštěné a při tom třeba zase já mám doma něco, co by druhému udělalo radost a co delší dobu shání. Mirek

host - 116.7 (?), 20.3.2009 10:51

Dobrý den,

tak já mám stoprocentně Cardiocrinum giganteum. Helena

host - 253.142 (?), 20.3.2009 22:09

Cardiocrinum giganteum je v podstatě lilie a její pěstování se moc nelíší od horských lilií. Pro upřesnění cibule je skoro černá, velká a má hrubé šedozelené lupeny.  Staré šupiny mají uťaté špičky.   Pro začátek ji pěstujte v nádobě asi 15 l. Nutné jsou otvory rovněž do stran, aby se váhou otvory ve dně nezanesly. Substrát vyžaduje pisčitý s rašelinou. S kompostovou zeminou si do nádoby zanesete hnilobu, zejména pokud pěstujete česnek. Výsledná zemina nemá obsahovat vápník. Pokud ji v nádobě nezajistíme chladnou zeminu, je nutno ji přesadit do půdy ve stínu. Přehřátí půdy znamená její konec. Pozor na slimáky a sluneční úžeh.

Cibulí sazíme mělce, nad lejí špičkou nesmí být více než 1 cm půdy. V létě vyžaduje hojně vody, nejlépe se jí daří, kde její kořeny dlouhé áž 1m zashují do podzemní vody. Cibulí na zimu ponecháváme v půdě. Vyžaduje vysokou sněhovou přikrývku a nebo ji přikrýt alespoň 40 cm vrstvou listí. Postřiky a hnojení je stejné jako u lilií.

Pokud máte jíž cibulí 3 letou, pak její pěstování je nejvhodnější v zahradě. Tvoří široké přízemní růžice.            Vladislav

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz