Zálivka česneku a cibule
|
|
 |
 |
host - 234.228 (?) 27.7.2013 12:21
Vloni jsem nasázela španělský česnek, zakoupený v Kauf. Byl to krásný zdravý paličák. Jelikož česnek je silně ošetřen fungicidy tak, že je zněj cítit namísto česneku chemický pach, netřeba ani mořit. Po rozloupání se téměř nic nemuselo vyřadit. Lituji ty spotřebitele, kteří toto musí užívat k jídlu. Vyrostly velké hlavy, možná větší než ty původní. Jestli někdo namítá, že je podobně jako čínský málo aromatický, pak to nejspíš nezkusil. Je jako jed, navíc je velmi raný a v ničem nevidím problém, proč ho nepěstovat, alespoň částečně s nějakým dalším. Je jen třeba si počkat a vybrat si, když mají opravdu pěkný. Pak s ním třeba v prosinci šup do země. Chorob se netřeba bát, je fungicidy doslova prosycen.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
terezec - Stříbrný Zahrádkář (196) - 38.5 (?), 17.7.2013 17:33, zobrazeno: 17200x
Dobrý den,
už u nás poměrně dlouho nepršelo. Mám zalít cibuli a česnek? Vím, že někteří už sklízíte, ale u nás je vše o něco později. Předem děkuji za radu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.130 (?), 17.7.2013 21:47
Dobrý večer. Bydlím na horách a česnek jsem na zkoušku nezáléval - je o poznání menší. Cibuli zalévám než si položí nať. Zdeněk
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 17.7.2013 23:45
Běžně zalévám brambory a cibuli než lehnou natě, pak už ne, česnek (mám paličák) také, než se začnou narovnávat stvoly - posledních pár dní před sklizní už ne. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 18.7.2013 12:48
Jestli jsou stvoly narovnané, tak ho vytáhněte. Později by se rozpadly suknice na hlavičce a tahala byste místo hlaviček jednotlivé stroužky. Můj Vekan už je asi 4 dny venku a suší se pověšený ;-)) Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.26 (?), 27.7.2013 11:12
mohu zasadit na podzim česnek původ Španělsko?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.228 (?), 27.7.2013 12:21
Vloni jsem nasázela španělský česnek, zakoupený v Kauf. Byl to krásný zdravý paličák. Jelikož česnek je silně ošetřen fungicidy tak, že je zněj cítit namísto česneku chemický pach, netřeba ani mořit. Po rozloupání se téměř nic nemuselo vyřadit. Lituji ty spotřebitele, kteří toto musí užívat k jídlu. Vyrostly velké hlavy, možná větší než ty původní. Jestli někdo namítá, že je podobně jako čínský málo aromatický, pak to nejspíš nezkusil. Je jako jed, navíc je velmi raný a v ničem nevidím problém, proč ho nepěstovat, alespoň částečně s nějakým dalším. Je jen třeba si počkat a vybrat si, když mají opravdu pěkný. Pak s ním třeba v prosinci šup do země. Chorob se netřeba bát, je fungicidy doslova prosycen.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|