Termín výsadby česneku
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.200 (?) 7.12.2011 9:01
Počasie netreba lámať, stačí sledovať dlhodobú predpoveď počasia. V tomto roku je aj na Vysočine výsadba v októbri zbytočne unáhlená. Hnojenie cesnaku na etapy- počas vegetácie je správny postup. Písal o tom aj p. Vladislav. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 92.15 (?), 16.12.2011 18:18
Ja by som sa rád pripojil k diskusii.Sadím Mojmír a Therador od fi.SIMON seeds a mám velmi dobré výsledkyOd ing Kozáka mi priniesol kamarát a stály za milú Jarmilu, aby som bol slušný.Inak pokopem, zaválcujem a za 2 týždne sadim.Hnojím Cereritom, ale len raz..Celý porast polejem Polyversumom.Na jar zakrývam netkanou foliou.Ale pestujem iba 30 kg.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.103 (?), 16.12.2011 21:19
Páči sa mi Váš ekologický prístup. Polyversum nie je karcinogénny fungicíd a netkaná textília ako mechanická zábrana pred hmyzom začiatkom jari Vám nahradí insekticídne postreky. Gratulujem. Akurát hnojenie počas jari by som rozdelil do dvoch aplikácií. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.210 (?), 17.12.2011 21:10
Váš cesnak sadený v októbri nevidíte nad zemou preto, lebo bolo katastrofálne sucho. Vysial som v októbri trávu vo vinohrade, vyklíčila, ale vďaka suchu až do decembra čučala, žiadny rast. Tráva ani cesnak nepotrebujú k rastu vysoké teploty. Ak by bola jeseň vláhovo normálna, boli by cesnak aj tráva o tomto čase zelené. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.172 (?), 17.12.2011 21:35
To je nesmysl Paľo! :) Pokud jsou nízké teploty tak tráva neroste i když má vláhy dostatek.Aby česnek vyrašil ještě na podzim, je nutné aby bylo neobvyklé teplo.Pokud máte řádek česneku tak můžete spekulovat a taktizovat a sázet česnek třeba v půli prosince.Pokud ale sázíte česnek ve větším množství není na co čekat a klidně lze sázet v druhé půli října.I kdyby Vám vyrašil ještě na podzim, bez problému přežije do jara.(Mám vyzkoušeno letitou praxí) V tomto čase nemůže být tráva v našich krajích zelená, protože je zima a né proto, že nemá vláhu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.45 (?), 18.12.2011 18:56
Nevidím dôvod, prečo by sa nemohlo sadiť "v půli prosince" aj väčšie množstvo cesnaku a nie iba riadok? Neobvyklé teplo v tomto roku v novembri nebolo, tepllota vzduchu bola iba pár stupňov nad nulou, no napriek tomu sa viacerí chválili, že v októbri sadený cesnak majú už zelený. Takže pouvažujte znovu, čo je "nesmysl". Keď pôjdem do vinohradu, nafotím trávu a porovnáte si, s fotkou z októbra, či tráva rastie alebo nie. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|