sadeny, moreny, myslim koncom novembra, susedovi vysiel uz davno, dalsia suseda ho mala dokonca vonku tusim uz pred mrazmi, ja som sadil 8cm hlboko, a zacal vychadzat az tak pred 1-2 tyzdnami, Podunajska nizina (130+/- m.n.m)
pestuje tu niekto "benátčan"? mal by mať veľmi dlhu dobu skladovateľnosti, akurát ho nikto nespomína, tak neviem kde je pes zakopany, ci má horšiu chut, vonu, neschádza, zle sa pestuje alebo... :)
Ja som ho na jesen kupil, na struckoch sa podpisalo nesetrne velkovyrobne zachadzanie. Pri kupe to nebolo vidno, do jari sa ale oderky zvyraznili a z 250g sadby som asi 20 strucikov musel vyhodit lebo boli zhnite/sprachnivene. Uvidim co prinesie sezona - sadeny bol teraz na jar aj s jarnou varkou Japo II (vlastna sadba). Od budueceho roka ale aj jarny cesnak budem sadit na jesen - zda sa mi, ze mu to viac vyhovuje a nemusim sadit nadvakrat. Rozdiel v skladovatelnosti podla mna nie je a z jesennej vysadby narastie vacsi. Japo II je v sucasnosti v dobrom stave na konzum - zacina sice klicit, ale stale je tvrdy narozdiel od antona a lukana, ktore su uz za zenitom. Vekan je uz davno nepouzitelny.