Sklizeň česneku 2018
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 215.60 (?), 17.6.2018 18:44, zobrazeno: 18930x
Zdravím a mám dotaz ohledně sklizně česneku. Jsem z Ostravska a česnek, který jsem v předchozích letech sklízela kolem 10 července už padá. Uvažuji, že jej vytáhnu. Není brzy? Už někdo sklízel?
Díky za reakce, Lenka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.6 (?), 17.6.2018 19:31
O víkendu jsme česnek už sklidili, ačkoliv obvykle sklízíme kolem 25..6. Palice jsou krásné, velké a slupky dobře vyvinuté.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.6 (?), 18.6.2018 7:54
Právě paličák sázený v listopadu už krásně stál, proto je sklizený. A tentýž paličák sázený v únoru bude jen o týden později. Oblast znojemsko.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.10 (?), 18.6.2018 11:03
Velice spatny mam palicak skoro zluty tenke stvoly jak tuska a to sem zaleval stredni morava
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 236.1 (?), 18.6.2018 20:51
Letošní česnek - ve srovnání s loňskou sklizní - spíš bída. Poprvé jsem zakoupil originál sadbu v síťkách pocházející od známého českého šlechtitele, odrůdy Lukan, Vekan, Havran. Mořil jsem jen Sulkou. Zbývající záhon jsem dosadil stroužky Dukátu z loňské sklizně. Výsledek moc nepotěšil. Rostliny z originál sadby malé a nemocné. Dukáty jsou 2x větší a většina zdravých. Nechci kritizovat sadbu, chyba je ve mně, po vysazení se o rostliny prakticky nestarám, žádná zálivka, ochrana, kypření. Ale většinou to stačí, loni při stejné nulové péči byly cibule česneků excelentní, doteď je v kuchyni používáme, jsou zdravé jen trochu naklíčené.
Každopádně jako každý rok jsem se přesvědčil, že odrůda Dukát v mých podmínkách nemá konkurenci.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |