Podla mna je ucinnost fyziologickej kyslosti spochybnitelna podla tejto definicie. Podla tej teorie je zdrojom kyselosti rastlina, resp jej korenova sustava. Cize rastlina prijima zo siranu draselneho len draslik a siranovy anion zostava v pode. Aby sa nenarusila elektroneutralita pody, korene rastliny "pustia" iony H+, vznikne kyselina sirova, ktora akoze okysli podu a spali rastline korene... Cize rastlina sa spali kyslostou z vlastnych zdrojov. Mne to pride ako nezmysel. Mozno by sa to dalo otestovat v hydroponnom pestovani, ked strcite rastlinu do roztoku siranu a budete merat pH, ale skor si myslim, ze rastlina nikdy neprijima len jeden typ ionu, ale skor taha kationy aj aniony a ziadne kysle iony nepusta. Je zname ze niektore iony su si v konkurencii, cize meni draslik za iny neutralny kation. Pozeral som aj anglicke zdroje. O physiologically acidic fertilizers sa hovori bud velmi malo, alebo v spojitosti aj beznych kyslych hnojivach, ako su siran amonny, kde amonny kation je realna existujuca kyselina. Bral by som aj, ze fyziologicky kysle je aj bezne organicke hnojivo, z ktoreho ucinkom mikrobov ci oxidacie vznikaju huminy ci ine v podstate kysle latky. V realnu kyslost siranu ale moc neverim. Ak aj k niecomu dochadza ma to zanedbatelny ucinok na pH pody. Ale to je len moj pohlad a mozno su veci uplne inak. Asi by bolo zaujimave sa porozpravat s nejakym podoznalcom.